Hoşgeldiniz  

DENİZ KUTLU ‘400 KİŞİ, 52 ARAÇ, 24 SAAT GÖREVDE’

admin | 09 Ocak 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

atasehir_kar_mucadele-0Ataşehir Belediyesi, Ataşehir’de 24 saat görev yapan Fen İşlerinden 400 kişilik ekip, 52 araçla cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürütüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Battal İlgezdi başkanlığındaki Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler karla mücadele çalışmalarını ve hedeflerini; “400 kişilik ekibimiz ve 52 aracımızla 24 saat görev başındayız. Karla mücadele ekiplerimiz öncelikle caddelerde ve sokaklarda 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Acil sağlık ekibimiz de yoğun kış şartlarında hızla çağrılara cevap veriyor. Ambulansın, acil sağlık ekiplerinin yollarını kara teslim etmemek için teyakkuzdayız” şeklinde özetliyorlar.

Asılsız hasta ihbarlarının çalışmalarını aksattığının altını çizen Deniz Kutlu, 112 acil servis ekibine destek için giden ekiplerin hasta ihbarın asılsız çıkması durumunda yaşanan zaman kaybının önemli bir iç gücü kaybı yaşatarak karla mücadele programlarını aksattığı vurgulayıp; “Kar küreme aracının ihbarın yapıldığı noktaya gidip gelmesi ciddi bir zaman alıyor. Gidiyoruz, bakıyoruz hasta yok. Gerçek hastalarımıza daha fazla zaman ayırabilmemiz için bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

400 KİŞİLİK EKİP, 52 ARAÇLA 24 SAAT GÖREVDE

52 adet kar küreme ve iş makinesinden oluşan araçlar ve 400 kişilik ekiple 24 saat esasına göre 3 vardiya olarak Ataşehir’in cadde ve sokaklarında karla mücadele çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Ataşehir Belediyesi Fen İçleri Müdürü Deniz Kutlu, Büyükşehir (İBB)’in sorumluluğunda bulunan 10 -12 ana arter dışında Ataşehir’deki bütün sokak ve caddelerdeki karla mücadele çalışmalarının Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri tarafından yürütüldüğünün altını çizdi.

KOMŞU İLÇELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI DA BİLİYORUZ

Komşu ilçelerde yürütülen çalışmaları da bildiklerini kaydeden Kutlu, istenirse o ilçelerden sokak görüntülerini paylaşabileceklerini kaydedip; “Kartal, Maltepe, Sancaktepe, Sultanbeyli ilçelerini de görüyoruz. Sabah Üsküdar’dan gelen servisimiz 1,5 saat yolda kaldı. Bu günler eleştiri yaparken empati yapılması gereken günler” dedi.

ÖNCELİK, ANA ULAŞIM YOLLARINI AÇIK TUTMAK

Ataşehir Belediyesi Fen İşler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarında 700 ton tuz, 100 ton buzlanmayı önleyici solüsyon kullanarak ana caddelerdeki trafik akışını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Deniz Kutlu, öncelikli görevleri olan ana ulaşım yollarını açık tutmaya çalıştıklarını bunda da başarılı olduklarına inandıklarını söyledi.

112 ACİL VE CENAZE OLAN SOKAKLAR ÖNCELİKLİ

Yoğu tip altında mücadelelerini sürdüren ekiplerinin özveri ile 24 saat görev yatıklarını kaydeden Kutlu, ekipler tarafından açılan yolların yoğun tipi nedeniyle 10 dakika gibi kısa bir zamanda tekrar kapandığını ifade ederek; “Öncelikli olarak 112 acil müdahale ekiplerinin istediği sokaklara girdik. Cenaze olan sokaklarımızı açık tutmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Dün 350 – 400 civarında sokağa girdik. Ataşehir’in 1650 – 1700 adet cadde ve sokağı var. Dün sabah 05:00’a kadar yaptığımız sokak çalışması bunlar. Sabah erken bastıran tipi açtığımız bu sokakları 20 dakikada kapattı” şeklinde konuştu.

TRAFİK AKIŞI OLAN AÇTIĞIMIZ SOKAK KAPANMIYOR

Vatandaşın haklı olarak sokağını açılmasını istediğini, trafiğin sürekli aktığı yolların açıldıktan sonra yoğun tipide olsa kolay kolay kapanmadığını vurgulayan Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, trafik akışı olmadığı için yoğun tipi etkisiyle sokaklarda açılan sokakların kısa süre sonra tekrar karla kaplandığını, eski haline geri döndüğünü kaydetti.

ÜÇ GÜNDÜR EVE GİTMİYORUZ…

Yaptıkları işin zor bir iş olduğunu, karla mücadelenin iş güvenliği açısından da zor olduğunu vurgulayan Deniz Kutlu, doğal afetle karşı karşıya olunduğunu, işi iyi yaptıkları şeklinde övünme kaygılarının olmadığının altını çizerken; “Biz, arkadaşlarımızla üç gündür eve gitmiyoruz. Bir doğal afetle karşı karşıyayız. M2’ye 30 kg kar düştüğü zamanlar oldu ki; bu 30 kg ciddi rakamdır. Bu şartlarda mücadele etmek kolay değil. Vatandaşlarımız kendileri açısından haklı olabilirler. Ancak bizler de empati yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız sıcak evlerindeyken personelimizle vatandaşlarımızın huzuru ve konforunu sağlamak için sabaha kadar sokaklarda çalışıyoruz. Bunu severek yapıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da eleştirirken vicdanlı olmalarını bekliyoruz. Biz yapıcı eleştirilerden mutluluk duyuyoruz. Ancak doğal afet üzerinden siyaset yapılmasına da üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

YOĞUN TİPİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

İstanbul ve Ataşehir’in bu gece de yoğun tipi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Deniz Kutlu, yarına (Salı günü) kadar sürecek olan yoğun kar yağışının karla karışık yağmur şeklinde devam edeceği bilgisinin meteoroloji tarafından AKOM’a geçildiğini belirterek, “Çarşamba ve Perşembe günleri de aynı koşullar geçerli. Ara ara tahminler güncellenerek yağışlar kar şekline döndürülebiliyor. Cuma gününe kadar karşı karşıya olduğumuz kar yağışının yarattığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için mücadele ile karşı karşıyayız” dedi.

FERHATPAŞA MAHALLESİ’NDE KAR KALINLIĞI 60 CM

Ataşehir’in önemli miktarda kar yağışı aldığını kaydeden Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Ferhatpaşa Mahallesi’nde kar kalınlığı 60 cm’yi buldu.  Mevlana ve Yeni Çamlıca’da ise kar kalınlığı 40 cm. yoğun tipiyle birlikte düşen taze kar bizim mücadele araçlarımızın çalışmalarını da etkiliyor. Ticari araç dışında kar lastiği tama zorunluluğu olmadığı için bu durumlarda araçlar yolda kalıyor. Kar lastiği takmadığı için yolda kalan bu araçlar bizim ekiplerimizin çalışma yapacakları alana ulaşımını engelliyor. Kar küreme yada tuzlama aracımız arkasında kalıyor. Müdahale edemiyor.

BELLİ NOKTALARDA 3 TONLUK TORBALARLA TUZ

Bu durma karşı mücadeleyi elle yürütmek üzere Ataşehir’de belli noktalara 3 tonluk torbalarla tuz yerleştirdik. Araç giremeyen bölgelerde ekiplerimizdeki işçiler tarafından tuzlama çalışması yapılıyor.

Ataşehir Belediyesi’ne ait 8 adet kar küreme aracımız var. Bunlar kar küremesi yaparken tuzlama çalışması da yapabilen karla mücadele araçları. Diğer birçok ilçelerde bu araçtan ya bir yada iki tane vardır. Elle mücadele yollarda deformasyona neden oluyor. 3 adet buz çözücü solüsyon atan tanker aracımız var. Karla mücadelede kullandığımız solüsyon buzlanmayı 48 saat civarında önlüyor. Yağış olduğu zaman ise hem solüsyonu hem de tuzu alıp götürüyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.