Hoşgeldiniz  

Demirtaş ” Halk Sıtma ve Ölüm Arasında Tercih Yapacaktı”

admin | 04 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

selahattin_Demirtas_Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin son haftasında Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadıköy İskele Meydanı’nında düzenlenen mitingdeki konuşmasında, cumhurbaşkanı adayları içerisinde sadece kendisinin halkın çıkarlarını koruduğunu belirterek; “Bizler bu seçim yarışında olmasaydık, halk ölümle sıtma arasında tercih yapacaktı” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın konuşmasının öncesinde Kadıköy İskele Meydanı’nı dolduran kalabalık Çerkezce, Arapça, Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyledi.

HALK, ÖLÜMLE SITMA ARASINDA TERCİH YAPACAKTI

Kadıköy’de gerçekleştirilen İstanbul Mitingide konuşan Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 Ağustos seçimlerinin birleşme için vesile olduğunu belirterek; “Bizler hep birlik arayışı içinde olduk, Her biri mücadelemize destek ve güç verdi. Ama kalıcı birliği başaramadık. Cumhurbaşkanlığı seçimi buna vesile olsun. Ben kişi olarak aday değilim. Mevcut iki aday bizi temsil edemezler. Bizler bu seçim yarışında olmasaydık, halk ölümle sıtma arasında tercih yapacaktı. Hiçbirinizi inşallah mahcup etmeyeceğiz. Seçimi kazanırız ya da kaybederiz bu bizim açımızdan başarı ölçüsü değil. Koltuk uğruna nasıl ilkelerinden vazgeçtiler. İki adayın da durumu ortada” sözleri ile rakiplerini eleştirerek; adayların ikisinin de koltuğu kazanmak için ilkelerinden vazgeçme üzerine oluşturulmuş adaylar olduğunu iddia etti.

BU ADAYLARIN KAZANMASI, SİZİN KAZANDIĞINIZ ANLAMINA GELİYOR MU?

Rakip adaylara oy verecek olan seçmene seslenen Selehattin Demirtaş, “Bu ikisinden herhangi birinin kazanmış olması sizin kazandığınız anlamına geliyor mu?” diye sorarak; “Herkes kendine bir sorsun. Oy kullanmaya giderken taksi parası olmayacak. Çoğunuz yürüyerek oy kullanmaya gideceksiniz. Hepiniz yoksulsunuz. Oy verme kabinine girdiğinizde üç fotoğraftan bir tanesi sizin gibidir. Sadece birinin cebinde senin kadar para var. Çok fazla seçenek yok. Devletin iki adayı, kendi kendine aday olarak ilan edilmiş iki kişinin yanında, halkların tek adayıyla seçime giriyoruz.” dedi

CANLI YAYINDA KONUŞALIM, BELKİ YÜZDE 75 OLURSUN!

Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın seçim sürecinde finans ve medya desteğini arkasına aldığını söyleyerek, yarışın adil olmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan’la televizyonda karşı karşıya gelmek istediğini belirten Cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş, “Karşı karşıya gelelim, canlı yayında konuşalım. Oyun yüzde 55’tir. Canlı yayından sonra belki yüzde 75 olur. Özgüvenin varsa niye kaçıyorsun. Orada ne istiyorlarsa sorsunlar bizde ne varsa açık yüreklilikle paylaşalım. Bırakalım bize oy verecekler bizi iyi tanısınlar” diye konuştu.

BAŞBAKANIN DAYATMASI TÜRKİYE’Yİ SURİYE’YE DÖNÜŞTÜRÜR

Suriye’deki mezhep çatışmalarına değinen Selahattin Demirtaş, “Meydanlarda bir arada olamadıkları, Alevi Sünni el ele verip emperyalist birliklere birlikte direnmedikleri için bu haldeler. Türkiye’nin farklı kimlikleri bir arada yaşamak istiyorsa formül benim ilkesel olarak ortaya koyduğum çizgidir. Bu ilkeler etrafında buluşamazsak Başbakanın ısrarla parmağını sallayarak bize dayattığı ya tek din olacaksınız, ya tek millet olacaksınız dayatması bizi Suriye’ye dönüştürür” diye konuştu.

Tek dil dayatmasının halkı ötekileştirdiğini belirten Demirtaş, “Tek dil olmaz, millet olmaz derken parçalanalım demiyorum. Birliğin başka formülünden bahsediyorum. Daha ahlaki ve doğru olandan söz ediyorum” dedi.

COCA COLA SATIŞLARINI PATLATTINIZ

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin İsrail’e yönelik politikalarını eleştirdi. Başbakan Erdoğan’a yüklenen Demirtaş, “Türkiye ile İsrail arasında 12 askeri anlaşma var. Ne yaptın merak ediyorum. Öyle CocA Cola’yı boykot etmekle Allah aşkına İsrail mi çöker. Kola satışlarını patlattınız. Ciddi bir politikayla İsrail hükümetinin katliamcı politikalarını hep birlikte durduralım” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.