Hoşgeldiniz  

DEMİRTAŞ ‘ADALET VE NEZAKET ÖRNEĞİNİ SERGİLEYEN TRT’

admin | 04 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

trt _demirtas_Cumhurbaşkanı adaylarının TRT ‘de propaganda konuşmaları başladı. Cumhurbaşkanı Adayı ve  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş TRT’den seslenmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı adayı  Selahattin Demirtaş, TRT 1, TRT Haber ve TRT Türk’te yayınlanan seçim propaganda konuşmasında,”TRT gibi son derece tarafsız, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylarının TRT ekranlarında yapacakları seçim propaganda konuşmaları başladı. TRT’de ilk propaganda konuşmasını Cumhurbaşkanı Adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptı.

Cumhurbaşkanı adaylarının TRT ekranlarında yapacakları seçim propaganda konuşmaları başladı. Cumhurbaşkanı Adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ilk konuşan Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Seçim sürecini, sadece bir cumhurbaşkanı seçimi olarak görmediklerini vurgulayan, sözlerine; “Özgür ve demokratik geleceğimizin, kardeşlik hukukumuzun yeniden tesis edilmesi konusunda bir aşama olarak değerlendiriyoruz” diye devam eden Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş  TRT’deki Propaganda konuşmasında “Cumhurbaşkanı seçimlerine kısa bir süre kala hepinizin de yakından takip ettiği gibi TRT gibi son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum.”

Selahattin Demirtaş  konuşmasında şunları söyledi; “Bir yanda Türkiye toplumundaki demokratik değişim ve dönüşüm talepleri var. Türkiye toplumu kendi içinde o kadar kamplaşmış, o kadar kutuplaşmış ki, esas sorunlarımızı konuşmaya fırsat bulamıyoruz. Bu seçimde vereceğiniz kararla demokratik bir değişimin önünü açabilirsiniz.

HALKIN YÖNETİME KATILMASINI İSTİYORUZ

Çankaya’da engelli, gençlik, kadın ve inanç meclisleri, emek ve çevre meclisleri, köylü-çiftçi-esnaf meclisleri ile halkın yönetime katılmasını istiyoruz. ‘İleri demokrasi’ kılıfı altında ceberrut bir devlet değil, radikal demokrasi anlayışıyla demokratik bir cumhuriyet yaratmak istiyoruz. Yeni yaşam çağrımız, inanç özgürlüğünedir. Tek din, tek mezhep, tek dil anlayışının Ortadoğu topraklarını, Gazze’yi, Rojava’yı, Irak ve Suriye’yi nasıl bir cehenneme çevirdiğini acı içinde izliyoruz. Dinler, mezhepler ve kimlikler arası gerilimin ve çatışmanın yol açtığı felaketleri durdurmamız gerekiyor” dedi.

SİZ HAZIRSANIZ BİZ DE HAZIRIZ

“Birbirimize ses olduk. Taşıdığımız yeni yaşam mesajına Karadeniz’den de, Ege’den de, Trakya ve Marmara’dan da, Doğu’dan, Orta Anadolu ve Akdeniz’den de aynı içtenlikle cevaplar aldık” diye konuşmasını sürdüren Demirtaş, “Panik haliyle hareket eden muktedirlere bir ders verme zamanıdır. Siz hazırsanız biz de hazırız. Şimdi demokratik değişim, barışçı Türkiye zamanıdır”  sözleri ile TRT’deki Propaganda konuşmasını tamamladı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.