Hoşgeldiniz  

‘DE BABAM RIFAT’ SAHNEDE

admin | 01 Ekim 2016 | Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

de_babam_rifat_tiyatro-0Tiyatrotek “Hababam Sınıfı” ile kalbimizde taht kuran şiir, roman ve öykü yazarı Rıfat ILGAZ’ın gerçek yaşam hikâyesini  “DE BABAM RIFAT” adlı oyunu ile tiyatro sahnelerine taşıyor.

Oyunun galası 11 Ekim Salı günü Profilo Alışveriş Merkezi Salon 2’de gerçekleştirilecek.

Rıfat Ilgaz’ın yaşamını konu alan oyunda, yazarın dünya görüşü ve yaşam mücadelesi anlatılırken; izleyici, Rıfat Ilgaz’ın en tanınmış eseri olan Hababam Sınıfı’nın amacını öğrenip, hiç bilinmeyen yönlerine şaşırırken, şiirleri ile de adım adım duygusal bir yolculuğa çıkıyor.

de_babam_rifat_tiyatro-2

Söz konusu Rıfat Ilgaz olunca gülmece olmadan olur mu? O da var tabii…

Rıfat Ilgaz, Cide’deki evinde çalışırken, röportaj için gelen gazetecilere yaşamını oynayarak anlatmayı teklif eder. Oyun, kapının çalınıp karakola davet edilmesi ile kesilir ve zamanda geriye doğru bir yolculuğa çıkılır. Ilgaz, hapishanede 6 ay yatar, sokaklarda özgürlüğün tadını çıkararak eve geldiğinde eşi, öksürüğünün arttığını doktora gitmesi gerektiğini söyler ve bu sefer de hastane günleri başlar. Ziyaretine gelen İlhan Selçuk,  Rıfat Ilgaz’ı yeni yayınlanmaya başlanılan DOLMUŞ mizah dergisi’nin kadrosuna katılmaya ikna eder. Dergiye bir yazı dizisi yazması gerektiğinde Hababam Sınıfı’nı planlar. Öğrencilik ve öğretmenlik yıllarında yaşadıkları, sahnede gerçeğe dönüşür. Hababam Sınıfı’nın büyük başarısını kutlarlarken Rıfat dostu İlhan’a Cide’ye yerleşme kararını açıklar…

de_babam_rifat_tiyatro-4

YAZAN             : Haluk YÜCE

YÖNETEN       : Hakter BALABAN

OYUNCULAR: Meral KONRAT

Hakter BALABAN

Haluk YÜCE

İhsan Önal

Doğa CAN

Selen SARI

de_babam_rifat_tiyatro-1de_babam_rifat_tiyatro-3de_babam_rifat_tiyatro-5

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.