Hoşgeldiniz  

DAVUTOĞLU 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

admin | 10 Ekim 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Ahmet_davutoglu - BasbakanBaşbakan Ahmet Davutoğlu, 86 kişinini hayatını kaybettiği 186 kişinin yaralandığı Ankara’daki patlamanın ardından 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

BULGULAR; 2 CANLI BOMBA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki tren garı önünde meydana gelen ve 86 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu, “Ankara’da siyasi görüşleri ne olursa olsun kimi destekliyor olurlarsa olsunlar gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanan vatandaşlarımıza yönelik saldırıda 86 şu ana kadar vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Ayaktan tedavi görenler hariç 186 yaralımız var. Elde edilen bulgularla bu saldırının 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda” dedi.

“3 GÜN ULUSAL YAS KARARI ALDIK”

Ankara’daki saldırı dahil olmak üzere bugüne kadarki terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar, polisler, askerler ve korucular için 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıklayan Davutoğlu, “Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bir kez daha sandıklara giderken böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi doğrudan demokrasiyi ve demokratik hak ve özgürlükleri hedef edinmiştir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Bu çerçevede de bugün aldığımız kararla Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bu karar ile terörü yapan kim olursa olsun ve kimi mağdur etmiş olursa olsun hepsine karşı 78 milyonun ortak hissiyatına tercüman olacağımıza inanıyorum” diyerek alınan 3 gün ulusal yas ilan kararını duyurdu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.