Hoşgeldiniz  

DARBE GİRİŞİMİYLE ÖNE ALINAN YAŞ TOPLANTISI BAŞLIYOR

admin | 28 Temmuz 2016 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

yas_darbe_terfiFETÖ Örgütü’nün darbe girişiminin ardından erkene çekilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) darbe girişimi ve cunta gündemiyle tarihinde ilk kez Çankaya Köşkü’nde toplanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

YAŞ (Yüksek Askeri Şura) üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Başbakan Yıldırım  şura üyeleriyle birlikte Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.

Parelel devlet Yapılanması (PDY) Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ‘nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözlerin çevrildiği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ilk kez Çankaya Köşkü’nde toplanıyor.

Toplantının gündeminde, TSK’daki terfi ve atamaların yanı sıra Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da yaptığı askeri darbe girişiminin yer alması bekleniyor.

YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Başbakan Yıldırım  şura üyeleriyle birlikte Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.  YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol’dan ilerleyerek Anıtkabir’e çıktı. Bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subaylarının anıtkabir ziyaretinde olmaması dikkat çekti.

Başbakan Binali Yıldırım imzaladığı Anıtkabir özel defterine “Türkiye 15 Temmuz gecesi 2. Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır Demokrasiye ve milli iradeye hizmet edeceğiz” notunu düştü.

YAŞ ÇALIŞMALARININ 1 GÜNDE BİTMESİ BEKLENİYOR

Başbakan Yıldırım, bugüne kadar 3 günde tamamlan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kapsamında yürütülen çalışmaların bu yıl bir günde tamamlanacağını açıkladı.

Bu kapsamda, çalışmaların bir gün içinde tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmasının ardından en geç bir gün sonra kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.