Hoşgeldiniz  

DANIŞTAY’DAN FİKİRTEPE’DE ‘ACELE’YE YÜRÜTMEYİ DURDURMA

admin | 02 Ekim 2015 | Ataşehir, Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Türkiye A- A+

danıştay-aceleDanıştay, ‘Kentsel Dönüşüm’ kapsamında ‘riskli alan’ ilanı için ‘Acele Kamulaştırma’ uygulamasına itiraz edilen davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yerel mahkemede görülen bir davaya itiraz sonucu Danıştay 6. Daire’de esastan görülen davada Danıştay Altıncı ve Ondördüncü dairleri ortak toplantısında Fikirtepe’deki parsele ait riskli alan için acele kamulaştırma kararına itiraz görüşüldü.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanındaki Merdivenköy Mahallesi 287 paftadaki parsel ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Esastan görüşülen davada karara itiraz kapalı.

“ACELE”YLE “RİSKLİ ALAN” İLANINA DANIŞTAY FİRENİ

Kararla ilgili açıklama yapan Av. Osman ZEREY;  Danıştay’ın kamulaştırma işlemi ve dayanağı olan “Riskli Alan” ilanı işlemine dair ” Yürütmeyi Durdurma” kararı verilmesi ile tüm işlemlerin iptalinin söz konusu olabileceği ve benzer davalarda emsal teşkil edebileceğini söyledi.

Av. Osman ZEREY karala ilgili açıklamasında “Danıştay, Fikirtepe’de müvekkillerin taşınmazının “Kamulaştırma” işleminin “Yürütmesinin Durdurulması Kararı” vermiştir. Danıştay’ın verdiği karar kesindir, itiraz yolu kapalıdır. Danıştay kararı emsal nitelikteki tüm kararları bağlar” dedi.

DANIŞTAY'IN KUNU İLE İLGİLİ KARARI

                      DANIŞTAY’IN KUNU İLE İLGİLİ KARAr ÖRNEĞİ

DANIŞTAY'IN KUNU İLE İLGİLİ KARARI

                    DANIŞTAY’IN KUNU İLE İLGİLİ KARARI ÖRNEĞİ

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.