Hoşgeldiniz  

Dallas’ın kötü adamı yaşamını yitirdi

admin | 24 Kasım 2012 | Dünya, Genel, Manşet A- A+

80’lerin efsane dizisi Dallas’ın kötü adamı ‘J.R. Ewing’i oynayan Amerikalı aktör ve yönetmen Larry Hagman hayatını kaybetti

Türkiye dahil birçok ülkede milyonlarca kişiyi ekran karşısına çivileyen 1980’lerin efsane dizisi Dallas’ta entrikacı “J.R Ewing”i canlandıran Amerikalı oyuncu Larry Hagman, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Dizideki rolüne benzer bir özel hayatı olduğu yönünde söylentilerle bilinen Hagman, yıllardan beri kanser hastalığından muzdaripti. İtailya eski Başbakanı Silvio Berlusconı’nin siyasi hayatını bitiren fuhuş skandalının kahramanı ‘Ruby’ 2 yıl önce Viyana Operasında Larry Hagman’la birlikte görülmüştü.

GÜNDE 5 ŞİŞE ŞAMPANYA İÇİYORDU

Günde 5 şişe şampanya tükettiği iddia edilen Larry Hagman, 1992 yılında siroz teşhisi ile hastanelik olmuştu. 1995 yılında karaciğer nakli ameliyatı olan Hagman, hızlı hayatına aynı hızla devam etti.

Bütün dünyada J-R rolüyle tanındığı halde gerçekte daha bir çok dizide oynayan Hagman ‘‘Umutsuz ev kadınları’‘ dizisinde dırdırcı bir ırkçıyı canlandırmıştı.

Larry Hagman şöhrete kavuşmasında belirleyici olan Teksas’ın Dallas kentindeki Medical City Hospital’de gözlerini yumdu.

HAYATI

Oyunculuk kariyerine 1960’larda başlayan ve “I Dream of Jeannie” dizisinde canlandırdığı astronot Tony Nelson karakteri ile ön plana çıkan Hagman, “J.R. Ewing” karakteri ile dünya çapında ün kazanmıştı.

“Dallas” dizisi, 1978-1991 yılları arasında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede gösterilmiş ve büyük ilgiyle izlenmişti. Gösterildiği ülkelerde gündemi değiştirecek kadar merakla izlenen dizide başrolü Hagman’ın yanı sıra (J.R), Patrick Duffy (Bobby), Victoria Principal (Pamela) ve Linda Gray (Sue Ellen) üstleniyordu.

Hagman’ın hayat verdiği J.R. karakterinin 1980 yılında vurulduğu bölüm, televizyon tarihinin en çok seyredilen bölümlerinden biri olmuştu.

Hagman, yeniden çekilen Dallas dizisinde de rol almıştı.

İnternethaber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.