Hoşgeldiniz  

  ‘CUMHURİYET, PARLAMENTER DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ’

admin | 23 Ekim 2016 | Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

kenan_otluKenan Otlu, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri CHP gençliğinin parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi için korkmadan, sinmeden, yılmadan mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

CHP İSTANBUL İL GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI KENAN OTLU;
“CUMHURİYET VE PARLAMENTER DEMOKRASİ İÇİN SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Örgütü Başkanı Kenan Otlu, son iki günde İstanbul’da gençlik örgütlerine yönelik saldırı ve gözaltılara tepki gösterdi. Otlu, Bağcılar’da İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in katılımıyla düzenlenen panele yönelik saldırı ve Küçükçemece’de CHP’li gençlerin gözaltına alınmasıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Başkanı Kenan Otlu, yaptığı yazılı açıklamada CHP’li gençlerin baskı ve şiddetle sindirilmek istendiğini belirterek kamuoyunu Cumhuriyet ve demokrasi için mücadele eden gençlere sahip çıkmaya davet etti. “Cumhuriyet Hepimizin” yazılı pankart astıkları gerekçesiyle CHP’li gençlerin gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Otlu, “Duvar yazılarından bile korkar oldular. Cumhuriyeti görmek, duymak dahi istemiyorlar. Her fırsatta cumhuriyetle hesaplaşma arayışına giren bu gerici iktidarı uyarıyoruz. Kurucu değerlerimize ve felsefimize gelecek en küçük saldırı karşılığını bulacak; CHP gençlik örgütleri olarak hak ve hukuku tanımayanlara karşı sonuna kadar direneceğiz. Duvarlara “Cumhuriyet Hepimizin” yazan gençler sizler ve sizlerin çocukları için sokağa çıkıyor. Sizin göreviniz bu gençleri karga tulumba gözaltına almak değil; her şeyinizi borçlu olduğunuz bu cumhuriyet sahip çıkmaktır” dedi.

Otlu, CHP Bağcılar Gençlik Örgütü’nün İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in katılımıyla düzenlediği panele yönelik taşlı sopalı saldırıya ilişkin de şunları söyledi: “İktidar partisinin mitinglerinin, toplantılarının güvenliğini yüksek düzeyde sağlamak için birbirleriyle yarışanlar bizlere yönelik saldırılara adeta göz yumuyor. Koşullar ne olursa olsun tek bir üyemizin kılına dahi zarar gelmesine müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olan CHP gençliği, parlamenter demokrasimizin güçlendirilmesi için korkmadan, sinmeden, yılmadan mücadele etmeye devam edecek.

Çünkü Cumhuriyet, bazılarının “koltuk sevdasına” göre şekillenmiş bir sistem değildir. Cumhuriyet, ‘Başkomutan” unvanını cephelerde savaşarak almış ve memleket uğrunda bütün ömrünü feda etmiş yiğitlerin kurduğu bir sistemdir. Başkanlık sistemi adı altındaki tek adam rejimiyle Cumhuriyet değerlerini ortadan kaldırmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz.”

CHP Küçükçekmece Gençlik Örgütü Başkanı Serkan Soysal da yaptığı açıklamada “Tek istedikleri cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak. Buna asla izin vermeyeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları kapsamında dün gece 30 arkadaşımızla sokaklara “Cumhuriyet Hepimizin. Unutma” yazıyorduk. Sefaköy’deki Atatürk Parkı’na geldiğimizde beni ve 4 arkadaşımı gözaltına aldılar. İfademizi verdikten sonra 4 saat alıkonulup serbest bırakıldık.  Öyle zannediyorlar ki, bin bir güçlükle kazanılan cumhuriyeti kendilerine altın tepside sunacağız. Herkes şunu bilsin ki, CHP gençliği var olduğu müddetçe bu zavallı ve gerici anlayış amacına ulaşamayacak” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.