Hoşgeldiniz  

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

admin | 28 Ekim 2016 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Ataşehir Diğer Partiler, Ataşehir MHP, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

29_ekim_celenk-029 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na  çelenk sunarak saygı duruşunda bulunduğu resmi tören ile başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılı kutlamaları, Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutan Kıdemli Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin ve Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından Ataşehir  Barbaros Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na  çelenk sunarak saygı duruşunda bulunduğu resmi tören ile başladı. Törenler 29 Ekim akşamı geç saatlere kadar düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

29_ekim_celenk-1629_ekim_celenk-18

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılı kutlamaları kapsamındaki resmi törene; Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, AK Parti İlçe Başkanı Av. Munstafa Naim Yağcı, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Hüseyin Hışman, Sadık Kayhan, Abdullah Der, Kalender Özdemir, belediye birim müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

29_ekim_celenk-6

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından kurumları adına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılı kutlamaları kapsamındaki resmi çelenk sunma tören sona erdi.

29_ekim_celenk-3629_ekim_celenk-42

Resmi çelen sunma törenin ardından siyasi parti, STK, ve kurum temsilcileri tarafından Artatürk Anıtına çelenk sunulduğu alternatif gayrı resmi yapıldı.

CHP, MHP, Vatan Partisi Ataşehir ilçe başkanlıkları ile İstanbul Barosu Ataşehir Bölge Temsilciliği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi, ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) Ataşehir Şubesi, CKD (Cumhuriyet Kadınları) Ataşehir Şubesi, Ataşehir Gönüllüleri Derneği, Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği ve Ataşehir Mahalle Muhtarları kutalanın resmi olmayan bölümünde Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

29_ekim_celenk-58

Törenin resmi bölümü sonrası alanda kalan siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri Cumhuriyetin anlam ve önemine dikkat çekerken son zamanlarda Cumhuriyetin ruhuna yapılan saldırılara vurgu yaptılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Ulaş Kılıç, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sevgi Güğümcüoğlu kurumları adına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile bir kez daha Atatürk’ün izinden ayrılmadan Cumhuriyete sahip çıkacaklarını ifade ettiler.

29_ekim_celenk-78

GÖREVİMİZ CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ GÜÇLENDİREREK YAŞATMAK

Resmi törenlerden sonra Cumhuriyet gönül verenlerin, değerlerine bağlı olanların bir süredir halkın sesi olarak törenle görevlerini yerine getirdiklerini, ifade eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, törene katılan bütün kurum temsilcilerine teşekkür ederek; “Günün anlamını birlikte belirleyeceğiz. Halk olarak 93 yıl önce kurularak emanet edilen Cumhuriyetimizi yaşatacağımıza olan inancımızı haykırmak için burada varız. Cumhuriyeti Kuranlar bir tarafta cephede savaşırken, bir taraftan da ülkemizin geleceğini hesabı içindeydiler. Bu gün Cumhuriyetin değerlerine kast edenler bilmelidir ki; Cumhuriyet öyle masa başında değil, ağır bedeller ödenerek ve geçmişten dersler çıkarılarak kurulmuş rejimdir. Bizim görevimiz Cumhuriyetin değerlerini güçlendirerek sonsuza dek yaşatmaktır” dedi.

29_ekim_celenk-3229_ekim_celenk-3329_ekim_celenk-5129_ekim_celenk-5229_ekim_celenk-5629_ekim_celenk-6629_ekim_celenk-8629_ekim_celenk-8929_ekim_celenk-9229_ekim_celenk-9329_ekim_celenk-9729_ekim_celenk-9929_ekim_celenk-10129_ekim_celenk-10229_ekim_celenk-103

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.