Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ’YE GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

admin | 22 Mayıs 2017 | Ataşehir Ak Parti, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde aday olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan seçimde oy birliği ile partisine Genel Başkan seçilerek iki önemli bayrağı bünyesine aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak PArti (Kurucu başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi)’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde aday olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döndüğü partisine Genel Başkanlığa seçildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin oylandığı 16 Nisan halk oylaması sonucu kabul edilen Anayasa değişikliğiyle partili Cumhurbaşkanlığının önü açılınca,  partisi ile ilişiğinin kesilmesi kuralı gereği ayrıldığı partisine 998 gün sonra Genel Başkan oldu.

Anayasa gereği Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ayrıldığı kurucu başkanı olduğu AK Parti’ye 2 Mayıs’ta üye olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Büyük Kongrede geçerli 1414 oyunun tamamını alarak oy birliği ile AK Parti Genel Başkanı oldu.

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde 1414 oyunun tamamını alarak oy birliği ile AK Parti Genel Genel Başkanlığına seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı teşekkür konuşmasında “Kuruluşumuzdan bu yana geçen 16 yıldaki tecrübemizden, bütün bu tecrübelerin de ışığında yeni dönemde her bakımdan çok daha büyük işler başarmanın mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki aylar Türkiye’nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda adeta bir sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek bir anımız bile yoktur. Türkiye’yi değiştirmenin kendimizi değiştirmekten geçtiğinin bilinci içinde yeni ve çok daha büyük reformları hayata geçireceğiz. Bundan sonraki dönem icraatta sıçrama dönemi olacaktır. Millete hizmet yolunda çekilen zahmet, mihnet değil tam tersine şereftir.” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.