Hoşgeldiniz  

Çocuklara hayvan sevgisi tiyatroyla anlatıldı

admin | 05 Ekim 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi tarafından 04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında,  ilçedeki okullarda çocuklara yönelik tiyatro oyunu sahnelendi.

Ataşehir Belediyesi tarafından 04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla ilçedeki okullarda tiyatro oyunu sahnelendi.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Hayat onlarla güzel” etkinliğinde, okulların bahçelerine toplanan ilköğretim okulu öğrencileri, hep birlikte hayvan sevgisini anlatan tiyatro oyununu izledi.

Tiyatro oyununu çocuklarla birlikte izleyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan ve İsmail Kabakçı yaptıkları açıklamada; “Ne yazık ki, bizler insan olarak hayvanları mağdur ediyoruz. Bu amaçla küçük yaştaki çocuklarımıza; hayvanların da birer canlı olduklarını, onların da acı ve açlık çektiklerini, yaralandıklarını ve öldüklerini anlatmak istiyoruz. Çocuklarımızın içinde hayvanlara karşı duygu olarak yalnızca sevginin olmasını istiyoruz” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, “Dünya Hayvanları Koruma Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, dünyanın yalnız insanlara ait olmadığını vurgulayarak bütün canlılara ait olduğunun artık kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan İlgezdi, başta sokak hayvanları olmak üzere yaşayan tüm canlıların “yaşama hakkına” saygı gösterilmesini istedi ve “Ataşehir’de sokak hayvanlarını korumak ve onların en iyi koşullarda yaşaması için gereken önlemleri alıp çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda vatandaşların gösterdiği duyarlılığa da teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.