Hoşgeldiniz  

COBDER’den muhteşem final

admin | 04 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Spor A- A+

final_maci3

Büyük çoğunluğu Ataşehir’de yaşayan 579 üyeye sahip COBDER’in 1. finalinde şampiyonluğa uzanan takım Kuzubaşoğlu Gençlik oldu. Şampiyonluk kupasını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin elinden alan takım kaptanı Hüseyin Kuzubaşoğlu “Biz Çobanlar Köyü gençliği olarak 30 Aralık 2012’de başlayan turnuvada aynı şehirde hatta aynı ilçede yaşayan aynı köylü birçok kişi birbirimizi turnuva sayesinde daha da iyi tanıdık. Birlik ve beraberliğimizi arttırdık. Bu turnuvanın kazananı Kuzubaşoğlu Gençlik takımı olarak biz değil köyümüzün birlik, beraberliğidir” dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim Bostancıoğlu, “Yöremizin en büyük köyü olarak Ataşehir’de önemli bir nüfusa sahibiz. Tahminlerimize göre köyümüz nüfusuna kayıtlı Ataşehir’de 2.500’ün üzerinde kişiyiz. Bu nüfus yoğunluğumuz ile hem köyümüzün sorunlarını hem de İstanbul’da yaşayan köylülerimizin yardımlaşma ve dayanışması için 1996 yılında kurulan derneğimiz COBDER olarak bu sene gençlerimizin kaynaşması amacı ile futbol turnuvası düzenledik. Bu yıl ilk olmasına rağmen sadece köyümüz gençlerinden oluşan 8 takım turnuvamıza katıldı. Alemberi Spor, Bostancı Spor, Clup CK, Çatmaoluk Spor, Çobanlar SK, Garandulu Gençlerbirliği, Kuzubaşoğlu Gençlik, Selimoğlu Spor gibi sülale ya da köyün farklı mahalle adları ile oluşan takımlarımızın 30 Aralık 2012’de startını verdiği turnuvamızın 28 Nisan’da Başıbüyük Spor Tesisleri’nde final karşılaşması ve ödül törenini gerçekleştirdik” dedi.

1.000 kişinin üzerinde seyircinin katıldığı tahmin edilen final ve ödül törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte İstanbul 1. Bölge milletvekili İsmet Uçma, Kargılı Beşiktaş Kaymakamı Saadettin Yücel’de katıldı. Ataşehir Belediyesi’nin destekleri ile yapılan ve bir şenlik havasında geçen törene Çorumlu, Ataşehirli birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ve Ataşehir’in siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.