Hoşgeldiniz  

‘Çin’in Hazineleri’ İstanbul Topkapı’da

admin | 21 Kasım 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Türk ve Çin  işbirliği,  “2012 Türkiye‘de Çin Kültür Yılı” etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Has Ahırlar Bölümünde “Çin’in Hazineleri Sergisi” açıldı.

‘Çin’in Hazineleri’ İstanbul Topkapı’da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı’nda “Çin’in Hazineleri” adlı serginin açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanlığı tarafından “2012 Türkiye‘de Çin Kültür Yılı” etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Has Ahırlar Bölümünde “Çin’in Hazineleri Sergisi” açıldı.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanı ve Kültür Bakanı Lixiaojie, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qıngyang katıldı.

Açılışta konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bu akşam İstanbulumuz birkaç güzel etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Bu yıl Çin yılıydı. Gelecek yıl da Çin’de Türk yılı olacak ve biz de Çin’in Türkiye‘de sergilediği eserler gibi Çin’de eserlerimizi sergileyip tanıtacağız. 21. yüzyılda Çin medeniyetinin ve Türk uygarlığının, Asya’nın uyanışına ve barışına önderlik edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Bu sergi İstanbullar için büyük bir fırsat”
Açılışın ardından sergiyi gezen ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanı ve Kültür Bakanı Lixiaojie’den eserler ile
ilgili bilgi alan Bakan Ertuğrul Günay, serginin İstanbullular için bir fırsat olduğunu söyleyerek, “Çin yılının kapanması muhteşem bin sergi ile oldu. Topkapı Sarayı, dünya arkeolojisi eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergilenen eserler her birinin yüz ifadesi, saç şekilleri bir birinden farklı. Bu sergi İstanbullular için büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.