Hoşgeldiniz  

CHP’nin İstanbul Başkan adayı Mustafa Sarıgül

admin | 30 Mayıs 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

ustafa-mustafa sarıgülŞişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması kesinleşti. 
Recep Kenan/haberinasli.com
Hür Haber (http://www.hurhaber.com/) adlı internet sitesinde yayınlanan bir haberdeki iddiaya göre; Mustafa Sarıgül’ün CHP’den adaylığı kesinleşti.
Haberde; Hüsamettin Özkan’ın yürüttüğü çalışma sonucu Mustafa Sarıgül ve CHP yönetimi anlaştığı ve resmi adaylık açıklamasının Eylül’de yapılacağı iddia ediliyor.
Hür Haber (http://www.hurhaber.com/) internet sitesinin Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili haberi şöyle;
CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül
Mustafa Sarıgül’ün CHP’den adaylığı kesinleşti.
Hür Haber’in ulaştığı bilgiye göre 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Ak Parti’den almak isteyen CHP, bu anlamda parti çevresinde en güçlü aday olarak görülen Mustafa Sarıgül ile anlaştı. Son olarak geçtiğimiz aylarda bazı şartlar ileri süren Sarıgül ve CHP yönetimi Hüsamettin Özkan’ın yürüttüğü çalışma sonucu uzlaştı ve Mustafa Sarıgül CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına CHP çatısı altında girmeyi kabul etti.
 
EYLÜL’DE ADAYLIK AÇIKLANIYOR
Bu anlaşma sonrası bir seçim tekvimi ve çalışma programı oluşturulması üzerine şekillenen uzlaşma görüşmesinden Sarıgül’ün adaylığının Eylül’de resmen açıklanması kararı çıktı.
 
GÜRSEL TEKİN KAYBETTİ
Daha önce karşılıklı ılımlı açıklamalarla birbirini yumuşatan Sarıgül ve CHP kanadı, İstanbul’da parti üzerinde hakimiyetini korumak isteyen Gürsel Tekin’in bazı hamleleri ile yeniden uzaklaşmıştı. Böylece İstanbul’da otel buluşmaları ve organizasyonlarda Sarıgül ile ilgili sert açıklamalar yapan Gürsel Tekin bu mücadelede bir adım geride kalmış oldu.
Kaynak: Hür Haber 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.