Hoşgeldiniz  

CHP’LİLERDEN TOPBAŞ’A: ‘KURBAĞALI DERE ÇÖZÜLSÜN!’

admin | 21 Eylül 2015 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

ibb_chp_kadir_topbas_kurbagali_dere_iskiİBB Meclisi CHP Üyesi Mesut Kösedağı yazılı soru önergesi ile Kurbağalıdere’yi İBB Meclis gündemine taşırken vatandaşların zararlarının karşılanmasını önerdi.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Kösedağı Kurbağalıdere sorununu bir kez daha İBB Meclis gündemine taşırken, CHP İBB Meclis Grubu da Başkan Topbaş’a önerdi bulundu: “Eylül ayında yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın maddi zararları giderilsin”

CHP’liler Topbaş’a Seslendi: Kurbağalıdere Sorunu Artık Çözülsün!

İBB Meclisi CHP Üyesi Mesut Kösedağı hazırladığı yazılı soru önergesi ile bir kez daha Kurbağalıdere’yi İBB Meclis gündemine taşıdı.

sel_barbaros_yenisahra (16)

 

CHP’li Kösedağı önergesinde şunlara değindi:
“Geçen hafta meydana gelen ve İstanbul’un bir çok ilçesinde su baskınlarına yol açan Kurbağlıdereyi taşıran, yolları göçerten, Otoyolları tıkayan şiddetli yağmur neticesinde bir çok İstanbullu vatandaşımız mağdur olmuştur, evlerini ve is yerlerini su basarak maddi hasara yol açmıştır. Su baskınlarına yetişme oranında ise maalesef İstanbul itfaiyesi ve İSKİ yetersiz kalmıştır. Bazı vatandaşların evindeki suyu tahliye etmek için İSKİ 3 gün sonraya randevu vermiştir. Megakent diye adlandırılan İstanbul’un beklenen bir yağmura yine teslim olması düşündürücüdür. Özellikle kurbağalıderenin yine taşması sonucu onlarca ev ve iş yerini su basmış kurban pazarında ki hayvanların bir kısmı telef olmuştur”diyerek Başkan Topbaş’a ve İSKİ yetkililerine şu soruları sordu:

sel_barbaros_yenisahra (33)

Kıs mevsimine girdiğimiz bu günlerde Kurbağalıdere her yağmurda taşacak mıdır?

Kamu oyununda da merakla beklenen Kurbağalıdere ıslahı çalışmaları İSKİ’nin  programına göre ne zaman bitirilecektir?

Her yağmur yağdığında tıkanan E-5, D-100 gibi yollarda, bu taşkınları engellemek için Kara Yolları Genel Müdürlüğüyle ortak bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

CHP İBB Meclis Grubu Başkan Topbaş’a önerdi: “Eylül ayında yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın maddi zararları giderilsin”

sel_yenisahra (1)

128 Üyeli CHP İBB Meclis Grubu Eylül ayı içerisinde İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın maddi zararlarının araştırılarak ve gerekli çalışma yapılarak İBB tarafından bu zararların giderilmesini talep eden yazılı önergeyi sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarında İBB CHP Grup Bşk. Vek. Ertuğrul GÜLSEVER, İBB CHP Grup Bşk. Vek. Yrd. Eyüp BİRGÜN, İBB CHP Grup Sözcüsü Tonguç ÇOBAN, İBB CHP Grup Sekreteri Handan KANTAR, İBB CHP Grup Saymanı Özgür AYDIN, İBB CHP Grup Üyesi ve Basın Sözcüsü Ümit YURDAKUL, İBB CHP Grup Üyeleri Ayşegül OKUMUŞ GÖRGÜ ve Servet BAYLAN imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge; Eylül ayı içerisinde İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın maddi zararlarının araştırılarak ve gerekli çalışma yapılarak İBB tarafından bu zararların giderilmesi talebimizin Başkanlığa havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.

sel_barbaros_yenisahra (27)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarında Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Mesut KÖSEDAĞI imzası ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı önerge;

Geçen hafta meydana gelen ve İstanbul’un bir çok ilçesinde su baskınlarına yol açan Kurbağlıdereyi taşıran, yolları göçerten, Otoyolları tıkayan şiddetli yağmur neticesinde bir çok İstanbullu vatandaşımız mağdur olmuştur, evlerini ve is yerlerini su basarak maddi hasara yol açmıştır. Su baskınlarına yetişme  oranında ise maalesef İstanbul itfaiyesi ve İSKİ yetersiz kalmıştır. Bazı vatandaşların evindeki suyu tahliye etmek için İSKİ 3 gün sonraya randevu vermiştir. Megakent diye adlandırılan İstanbul’un beklenen bir yağmura yine teslim olması düşündürücüdür. Özellikle Kurbağalı Dere’nin yine taşması sonucu onlarca ev ve iş yerini su basmış kurban pazarında ki hayvanların bir kısmı telef olmuştur.

sel_barbaros_yenisahra (3)sel_barbaros_yenisahra (4)

Bu açıklamalar ışığında;

1- Kıs mevsimine girdiğimiz bu günlerde  Kurbağalıdere her yağmurda taşacak mıdır?

2- Kamuoyununda da merakla beklenen Kurbağalıdere ıslahı çalışmaları İSKİ’nin  programına göre ne zaman bitirilecektir?

3- Her yağmur yağdığında tıkanan E-5, D-100 gibi yollarda, bu taşkınları engellemek için Kara Yolları Genel Müdürlüğüyle ortak bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

Önergenin Başkanlık Makamına havalesini ve yasal suresinde cevaplanmasını arz ederiz.

Meclis Üyesi
Mesut KÖSEDAĞI

sel_barbaros_yenisahra (9)sel_barbaros_yenisahra (11)sel_barbaros_yenisahra (30)sel_barbaros_yenisahra (31)sel_barbaros_yenisahra (34)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.