Hoşgeldiniz  

CHP’liler Dayanışma Gecesinde Buluştu

admin | 20 Nisan 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

chpAtaşehir CHP İlçe Örgütü’nün düzenlediği dayanışma gecesi CHP Genel Başkan Yardımcıları Akif Hamzaçebi ve Adnan Keskin’in katılımı ile gerçekleşti.

  Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Green Park Otel’de gerçekleştirilen ve Ataşehirli İşadamlarının katıldığı dayanışma gecesine CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Akif Hamzaçebi dışında İstanbul 1 Bölge Milletvekilleri kadir Gökmen Öğüt, Celal Dinçer, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Malatya Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, Abdullah Der, İsmail Kabakçı, İnci Beşpınar, Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Semih Selimoğlu, CHP PM üyeleri Onursal Adıgüzel, Sevnur Yıldırım, Ataşehi Belediye Meclis üyeleri, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek, CHP İl ve çeşitli ilçe yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

GECEDEN FOTOLAR

Açılış konuşmasına “Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak bizim boynumuzun borcu.” diyerek başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; daha çağdaş, daha özgür bir Türkiye yaratarak cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Akif Hamzaçebi “Tehlike, Halk Desteği ile Gelen Faşist Rejim”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, 93 yıllık Cumhuriyetin son 13 yılının AKP ile geçirildiğine işaret edip; “Darbe ile gelen iktidarların gücü yoktur. Arkasında halkın olmadığı darbeler uzun ömürlü değildir. Asıl tehlike arkasına halkın desteğini alarak gelen faşist rejimlerdir. 7 – 8 sene daha bu iktidara tahammül edemeyiz. Demokrasi sadece oy çokluğu değildir. Demokrasi ile gelen ama demokrasiyi içselleştiremeyen kadrolardır Türkiye’nin sorunu.”diye konuştu.

Battal İlgezdi “Hodri Meydan”
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi organizasyonu yapan İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Başbakan Erdoğan iki gündür anketler açıklıyor. İstanbul’u, İzmir’i açıklıyor. Herhalde sıra Ankara’da. Bildiğim bir şey var. Sayın Başbakan İstanbul’un bütün ilçelerin anketlerini açıkladı. Ne hikmetse Ataşehir’in anketini açıklamadı. Ben buradan hodri meydan, 2014, 1 Nisan’da görüşeceğiz. Sayın Başbakan kimi istiyorsa buraya göndersin.”diyerek, hem Ataşehir hem de İstanbul’da restini çekti.

Adnan Keskin ” Çoğunlukçu Değil, Çoğulcu Anlayış”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, demokrasiyi yaşam biçimi olarak seçen toplumların sorunlarının saptanması ve çözüm üretilmesinin siyaset kurumu ile olacağına değinerek, demokrasinin mutluluk kaynağı olması için belli ayaklarının hayata geçirilmesi ile özdeş olduğunu söyledi.

“Demokrasinin özgürlük, hukuk, adalet ayağını yok sayarsanız soyut bir mekanizmaya dönüşür. Demokrasi işlevini yapamaz. Toplum demokrasinin sağladığı olanağı olan birlikte yaşamanın imkanını bulamaz.”diyerek demokrasinin koşullarını anlatırken oy çokluğunun demokrasinin temel işleyiş kuralı olmadığını söyleyen Adnan Keskin, Demokrasinin sağlıklı işlemesi için çoğunlukçu değil çoğulcu bir toplumsal anlayışın hakim olması gerektiğini savundu.
Demokrasilerde çoğunluk kadar azınlığın da hakkı olduğunu ifade eden Keskin; demokrasilerde hak ve hukukun işlemesini sağlayan kurumların önemine dikkat çekti.

Cumhuriyet halk Partisi Ataşehir İlçe örgütünün, Ataşehir Bostancı Green Park Hotel’de gerçekleştirdiği Dayanışma Gecesi’ne sanatçılar Mustafa Özarslan ve Seda Bingöl’ün seslendirdiği türküler eşliğinde hep birlikte çekilen halayla devam edildi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.