Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖĞÜT’TEN İÇİŞLERİ BAKANI’NA KRİTİK SORU

admin | 26 Temmuz 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Kadir ogut

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, hazırladığı önergeyle İçişleri Bakanı Muammer Güler’e Nüfus Müdürlükleri ile ilgili soru yöneltti.

Recep Kenan/haberinasli.com

Mart 2014’te gerçekleşecek olan yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala siyasi partiler bir yandan hazırlıklarını son sürat sürdürüken diğer yandan da muhalefet seçimlerin gerekli şeffaflıkta gerçekleşmesi için uyarılarını ard arda sıralıyor.

Anamuhalefet CHP özellikle mükerrer seçmen konusunda oldukça hassas. CHP ” Seçmen kütükleri doğru oluşturulmalı” uyarısını sık sık yinelerken, kamuoyunda gündeme gelen tartışmalı başlıkları da elden bırakmıyor.

Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, hazırladığı önergeyle İçişleri Bakanına kritik bir soru yöneltti. Öğüt, Bakan Güler’e 2004 ve 2009 yıllarında gerçekleşen seçimlerde Merkezi Nüfus İdare Sistemi (Mernis) de dahil Nüfus Müdürlükleri’nde çalışan sözleşmeli ve kadrolu personelin kaçının 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi olduğunu sordu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.