Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖĞÜT’DEN BAKAN AVCI’YA: YÖK’ÜN ‘OBP’ KARARI ANAYASA’YA AYKIRI DEĞİL Mİ?

admin | 02 Şubat 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

SONY DSCCHP’Lİ Kadir Öğüt, 2012-2013 eğitim yılına ertelen ağırlıklı ortaöğrenim başarı puanının yerine, bireysel başarı sistemin getirilmesini anayasaya aykırı değil mi diye sordu.

Recep Kenan/Ataşehir

Geçtiğimiz yıl LYS’ye sadece bir hafta kala puanların hesaplanmasında yer alan ağırlıklı ortaöğrenim başarı puanının kaldırılarak yerine bireysel başarı esasına dayanan sistemin getirilmek istenmesi haklı tepkiler doğurmuş ve uygulamanın 2012-2013 eğitim yılına ertelendiği açıklanmıştı.

Ne var ki yaklaşık 2 milyon öğrenci ve velileri için tedirgin bekleyiş sürüyor zira konunun uzmanları öğrencinin diploma notlarının esas alındığı sistemin Anayasa’ya aykırı olduğu görüşünde. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de konuyu TBMM gündemine taşıdı. Genel Kurul’da konuşan Öğüt, çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya konuyla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Son dönemde YÖK’ün bu kararının Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Türkiye çapında kendini kanıtlamış bazı okulların ve öğrenci velilerinin yürütmenin durdurulması istemiyle peş peşe dava açtığını belirten Öğüt, ” Konunun uzmanı bazı kişiler Bakanlar Kurulu’nda bu yönde bir karar çıkmadığını, bu sebeple uygulamanın bu seneyi kapsamasının mümkün olmadığını söylüyor” diye konuştu.

Öğüt Bakan Avcı’ya okulların gösterdiği başarının göz ardı edilerek sadece notların dikkate alınmasının eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığını, konuyla ilgili bakanlığın bir çalışma yapmayı planlayıp planlamadığını sordu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.