Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖĞÜT İNTERNETTE SATIŞI YAPILAN İLAÇLARI SORDU

admin | 30 Eylül 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Sağlık, Siyaset A- A+

SONY DSCCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt internette ve özellikle sosyal paylaşım sitelerinde “Başbakanın sağlık sırrı” vurgusu ile satılan ilacı sordu.

Günümüzde iletişimin en hızlı ve kolay yolu olan sosyal medya ağları son yıllarda reklam sektörünün de en etkili araçlarından biri. Özellikle sağlık başlığı altında internette satışı ya da reklamı yapılan çok sayıda destekleyici ve bitkisel ürün bulunuyor. Ne var ki her ne kadar Sağlık Bakanlığı bu tarz ürünlerin satışına sınırlama ve bir takım yasaklar getirmiş olsa da halen birçok ürün internet ağlarıyla satışa sunuluyor.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de bunlardan birini hazırladığı önergeyle Sağlık Bakanı’na sordu. Son dönemde sıkça internette ve özellikle sosyal paylaşım sitelerinde Başbakan Erdoğan’ın ismi kullanılarak sıvı bir ilacın reklamının yapıldığını ve bu ürünün Başbakanın sağlık sırrı olduğunun vurgulandığını ifade eden Öğüt, söz konusu ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından incelenerek gerekli onayları alıp almadığını sordu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 430 milyon dolar olarak tahmin edilen sahte ve yasadışı ilaç sektörünün en çok kullandığı yolun internet satışı olduğunu vurgulayan Öğüt, Türkiye’de de bugüne değin onlarca ürünün satışı yapıldığını, bunların bir kısmının insan sağlığına zararlı olduğunun sonradan ortaya çıktığını hatta ölümle sonuçlanan vakalar yaşandığına dikkat çekti. “Buna rağmen bu ürünün internet üzerinden satışının yapılmasına neden izin verilmektedir” diye soran CHP’li Öğüt ayrıca,” Ürünün reklamında Başbakanımızın kendi isminin geçmesinden bilgisi ve izni var mıdır; Sağlık Bakanlığı veya devletin herhangi bir yetkili biriminin ilgili ilaç firmasıyla yaptığı bir anlaşma var mıdır” sorularını yöneltti.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.