Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ KADINLAR İSTANBUL’DA SEÇİMİNİ YAPTI

admin | 08 Ocak 2016 | Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

kadinCHP İstanbul İl Kadın Kolları 12. Olağan Kongresi’nde yapılan seçimde Arzun Öner, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi. CHP İstanbul’da Kadın Kolları Başkanı’nı seçti.

CHP İstanbul Kadın Kolları, Arzun Öner ile ‘devam’ dedi. 12. Olağan Kongresi’ni yapan CHP İstanbul’da Kadın Kolları Başkanı’nı seçti

CHP İstanbul İl Kadın Kolları 12. Kurultayı Beşiktaş’ta bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını CHP PM Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran’ın yaptığı kongre İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

baris

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da gerçekleştirilen kongreye katılarak kısa bir konuşma yaptı.

Daha önce Başkan Adayı olduğunu duyuran İlay Aksoy kongre salonunda adaylardan Süreyya Çinik ile birleşme kararı aldıklarını ve seçime ortak liste ile gireceklerini duyurdu.

Süreyya Çinik beyaz liste, Safiye Taylan kırmızı liste, Arzu Öner sarı yiste ile kadın Kolları Başkan’ı seçilebilmek için imzalarını divan başkanlığına sunarak yarışan adaylar oldu.

Kongrede lehte ve aleyhte söz alarak konuşma yapmak isteyenlere beş dakika süre verildi. CHP PM Üyeleri, CHP Genel Merkezi Kadın Kolları Üyeleri ve kadın kollarından üyelerin yaptığı konuşmalarındaki ardından adayların konuşmalarına geçildi.

SÜREYYA ÇİNİK: İSTANBUL’U SALLARIZ

Adaylardan ilk konuşan isim Süreyya Çinik oldu. Çinik “İstanbul il kadın Kolları Başkanı’nı iki sene boyunca ilde göremedim. Bugün CHP’nin tarihine çok iyi bir şekilde geçmeyecek. Apartman yönetimleri bile perşembe günü toplantı yapmıyor. Salon bulamadık açıklamasını kabul etmiyorum. 15 gündür kadın kolları başkanımızı yüzde 33 cinsiyet kotasına sahip çıkmadığı için eleştiriyoruz. Yüzde 33 kotaya kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz. Ama bu ciğer kasabın elinde kedide ciğercinin evinde. Biz kotada emek veren isimleri görmeliyiz. Salona bakın bir avuç kadınız 30 senedir kırılmadık kemiğim kalmadı. İki defa mahalle delegesi oldum. Kadınlar, kadınların sorunlarına sahip çıkmadı. Herkese haklısın diyen bir kadın kolları istemiyoruz. İki tane çalışan kolumuz var biri gençlik diğeri kadınlar kolu. Kadın kolları başkanı kendini ateşe atmalı. Ben köprü olmaya adayım bu köprüden kadınlar karşı kıyıya geçecek. O köprü sağlam olduğu sürece İstabul’u sallarız” dedi.

ARZU ÖNER: ÖRGÜTÜMLE YÜRÜMEYE ADAYIM

kadin-chpDiğer aday Arzu Öner ise şunları söyledi: “Ben başkanlığa değil örgütümle yol yürümeye adayım. Unutmayalım birlikteysek güçlüyüz’ diyen Öner, “Üç buçuk yıldır görevde olduğum süre içinde elde ettiğim deneyimlerimin, bilgilerimin, partime, örgütüme doğru bir şekilde geri dönüşünü sağlayabilmek için adayım. 4 seçim, bir önseçim, bir eğilim yoklaması, iki kurultay seçimini kadın örgütümün başında yaşamış bir başkan olarak, edinilmesi zor bir tecrübeye ve deneyime sahibim. Çok yoğun yaşadığımız bu süreçte emek veren bütün kadın arkadaşlarımın emeklerine sahip çıkmak ve birlikte daha güzel, daha başarılı işlere imza atabilmek için adayım” dedi.

Öner, “İstanbul’da ilk defa 2 milyon hanenin tek tek kapısı çalınarak. 300 bin oy artışı sağlanmışsa bu kadınların başarısıdır. Bu başarıyı birlikte yaşadığım bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Onların başkanı olmaktan her zaman büyük onur duydum. Önümüzdeki dönemde partisi için bu kadar emek veren kadınlarımızın hak ettikleri saygınlığın ve değerin kazanılması adına mücadele vermek için adayım. Partimizin alan çalışmalarının planlanması ve uygulanmasının dışında kadınların kendi içlerinde de örgütlü davranabilme becerisinin etkileri artık partimizde hissedilmeli. Daha örgütlü bir kadın kolunu oluşturabilmek için adayım. Kadın kollarımızın parti içindeki tek görevinin kapı çalmak e broşür dağıtmak olmadığı bunun dışında ülkenin kadın sorunlarına çözümler üretecek politikaları geliştirir ve uygulanabilir yapıya dönüştürülmesi için adayım” dedi.

“GÜCÜMÜZ DE AÇIK SOLUMUZDA”

Öner, “Kadın kollarımızın, TBMM’de kadının gücünü temsil eden, görünür yüzlerimiz olan kadın vekillerimizle birlikte alan tecrübelerimizi paylaşılarak kadın politikalarına yön verir olması lazım. Kadınlar cinsiyet kotasına mahkum edilmeden yapılacak tüzük değişikliği ile hem imza hem de temsil haklarını almalı bunun mücadelesi parti içinde verilmeli bu mücadele de kadın kollarının bir neferi olmak için adayım. Kadınlar ilk önce mahalle de temsil edilmeli. Her mahallenin bir kadın, bir erkek mahalle temsilcisi olmalı. Kadının parti içinde görünür olması en alttan en üste kadar sağlanmalıdır. Parti içi eğitimlerin kadın örgütünde yaygınlaştırılarak alanda çalışacak her kadının öz güveni tam olmalıdır. Kadınlarımızın çalışma koşulları mutlaka iyileştirilmelidir. Beni Facebook’ta poz poz çektiren olarak değil beni emeğimle tanıdınız. Burada göreve talip olan 3 yoldaşız tek isteğim kongrenin kadınlara yakışır olması ve seçilen Başkana partililerimizin destek olmasıdır. Gücümüzde açık solumuzda açık” dedi.

SAFİYE TAYLAN: KONGRELER MESAJ YERİDİR

Salonda uğultu olduğunu bu yüzden uğultunun kesilmesini divandan isteyen Safiye Taylan, “Kongreler mesaj yeridir. Ülkede ve dünyadaki olayları paylaşma yeridir. Bizler CHP üyeleriyiz kim olduğumuzun farkında olmalıyız. Gece gündüz sokaklarda çalışan Partisi için sabahlayan emekçi kardeşlerimiz kaç belediye Başkan’ı, milletvekili var içinizden çıkardığınız. Burada külhanbeyi gibi atıp tutmayacaksın. 3,5 yıldır sokaklarda ne olmuş CHP kadınları nereye taşımış. ben bugün önümüzdeki 3 yılı Nasıl planlayıp AKP’den Nasıl kurtulabiliriz bunun fikri alışverişini yapmak durumundayız. Önümüzdeki süreçte Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmamız lazım. Salondakilerin gündemden haberi var mı? Bizim gündemi konuşmamız lazım. CHP evrensel değerlere ve emeğe sahip çıkar bizde bu şekilde çalışmalıyız. Kadın baronlar olmak yerine sokaklara çıkmalıyız. Kimseyi ötekileştirmemeliyiz. Tarlada izi olanın harmanda sözü olmaz. Başka sözü olmaz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından listelerin tamamlanması için adaylara süre verildi. Listelerin tamamlanmasının ardından seçime geçildi.

Daha sonra ise Safiye Taylan ile Süreyya Çinik listelerini birleştirdiğini açıkladı. Ancak divan bunu kabul etmedi. Bunun üzerine Safiye Taylan, Süreyya Cinik’e destek vermek için çekildiğini açıkladı. Çekilme gereğini açıklayan Taylan, “Partimin geleceği ve birlik bütünlük adına Süreyya Cinik lehine seçimlerden çekilme kararı aldım. Dilerim ülkemiz ve partimiz için hayırlı olur” dedi.

İki adayla gerçekleşmesi planlanan seçimde Safiye Taylan’ın kırmızı listesi iptal edildi. Seçime iki adayla gidildi. Süreyya Çinik’in listesi okunurken ismine itiraz edenler listede olmak istemediklerini beyan eden itirazlarını yazılı olarak yaptılar. Divan Başkan’ınızda isminin listede olması şaşkınlık yarattı.

Daha sonra ise Arzu Öner’in listesi okundu. Öner’in listesinede itiraz oldu. Bunun üzerine seçime Arzu Öner ve Süreyya Çinik’in listeleriyle gidildi. Ancak listelerin yanlış yazılması problem yaratınca listelerin son hali bir kaç kez divan başkanı tarafından okundu. Listelerde hata olduğunu fark eden başkan listeleri olduğu gibi kabul görmesi için oylama yaptı. Listeler oylamayla onaylandı.

Yapılan oylama sonucunda Arzu Öner 179 oyla CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday Süreyya Çinik ise 116 oyda kaldı.

İŞTE ARZU ÖNER’İN LİSTESİNDE YER ALAN ASİL VE YEDEK ÜYELER VE KURULTAY DELEGELERİ:

liste

Kaynak: FİDAN UĞUR /GercekGündem

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.