Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ İLGEZDİ, “MÜLTECİ POLİTİKASININ SONUCU FELAKET OLDU”

admin | 21 Haziran 2016 | Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

chp_maltepe_gai-multeci_panel (1)CHP Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle düzenlenen panelde, Hükümetin mülteci politikasının sonucunun felaket olduğunu söyledi.

CHP’Lİ İLGEZDİ: İKTİDARIN MÜLTECİ POLİTİKASININ SONUÇLARI TAM BİR FELAKET OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle, partisinin Maltepe İlçe Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen panelde konuştu. Hükümetin Dış Politikasına değinen İlgezdi, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ şiarını terk eden iktidarın ‘yeni Osmanlı’ politikasının sonuçları tam bir felaket oldu” dedi.

İSTANBUL- (Maltepe) Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle bir panel düzenledi. Komisyon üyesi Bülent Akkılıç’ın çalışmalar hakkında bilgi verdiği panele CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Av. Hüseyin Bingöl ile İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülseren Yoleri, Türkiye’nin mültecilerle ilgili karnesini açıkladılar.

AĞIR BEDEL ÖDÜYORUZ

Panelde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye’nin tarafı olmadığı bir iç savaş nedeniyle ağır bedeller ödediğini ifade etti. İkinci Dünya savaşından bu yana en derin mülteci krizinin yaşandığını anlatan İlgezdi, “kapitalizme açılan sınırlar insanlığa kapandı. Adına Arap baharı denilen bu süreç, bugün yaşadığımız kaosun mimarı oldu!” dedi.

HÜKÜMETİN ‘FELAKET’ POLİTİKASI

Hükümetin uyguladığı dış politika stratejisine de değinen İlgezdi, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ şiarını terk eden iktidarın ‘yeni Osmanlı’ politikasının sonuçları tam bir felaket oldu” ifadesini kullandı.

“MİNİK AYLAN’IN BEDENİ, KRALIN ÇIPLAK OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi’nin, mülteci sorununun simgesi haline geldiğini anımsatan CHP’li İlgezdi, “O güne kadar, ‘Bir minik beden dünyayı değiştirebilir mi?’ diye soranlara, ‘değiştirmez’ derdik. Ama değiştirdi. Kırmızı tişörtü, mavi pantolonu ve çaresizce yanında uzanan minik elleriyle Aylan Kurdi bizlere mülteci gerçeğini gösterdi. İktidarın bütün masallarına rağmen, kralın çıplak olduğu anlaşıldı” diye konuştu.

KAYIP MÜLTECİLER

Avrupa Polis Örgütü Europol’ün, son 2 yıl içerisinde 10 binin üzerinde göçmen çocuğun Avrupa Birliği ülkelerine geldikten sonra kaybolduğunu açıkladığını anlatan CHP PM Üyesi Gamze İlgezdi, Türkiye’deki kayıp mülteci çocuklara ilişkin verilerin açıklanmamasını eleştirdi. Konuyla ilgili verdiği soru önergesine hala yanıt alamadığını aktaran İlgezdi, “Korkarız ki Türkiye’nin çocuk ve organ ticaretinde merkez ülke olduğunu saklamaya çalışıyorlar” dedi.

HÜKÜMETİN TUTUMUNDAN ENDİŞELİYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sığınmacılar konusundaki tutumu hakkında da bilgi veren İlgezdi, şöyle konuştu: “Biz Suriyeli komşularımızı Türkiye’de ağırlamaktan şikâyetçi değiliz. Ancak iç savaşın bir an önce bitmesini ve Suriyeli kardeşlerimizin kendi evlerinde, özgürce ve güven içerisinde yaşamasını istiyoruz. Öte taraftan iktidarın Avrupa’dan alacağı 3 milyar avro ile kuracağı konteyner kentlerle ülkemizi bir açık hava toplama kampına dönüştürmesinden de endişe duyuyoruz.”

MARAŞ’TAKİ KAMPIN YERİ TESADÜF DEĞİL

Maraş Sivricehüyük’e taşınması gündemde olan Çadır Kent ile ilgili görüşlerini de açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hükümetin yer konusundaki tercihlerinin tesadüf olmadığını, bilinçli bir politikanın sonucu olduğunu anlattı. “Sığınmacılar kadar kendi vatandaşlarımızın geleceği için de endişeleniyoruz” diyen İlgezdi, “Karşımızda geçmişte yaşananlardan ders almayan, Türkiye’de yeni dramlar yaratma konusunda kararlı bir iktidar var. Sivricehüyük ve çevresinde yaşayan yurttaşlarımız, hâlihazırda kentte bulunan çadır kentin mevcut yerinin değiştirilmesine karşı çıkıyorlar. Yöre halkı kamplarda kalacak Suriyelilerden değil; mezhep temelli katliamlara kalkışabilecek cihatçı çetelerin bu kamplarda barındırılmasından endişe ediyorlar! Hükümet Suriyeli sığınmacıları, geleceğin AKP seçmeni olarak görüyor ve kurulacak kampların yerini bu stratejiye göre şekillendiriyor!” şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.