Hoşgeldiniz  

CHP’den Ataşehir’deki Cargill İşçilerinin Eylemine Destek

admin | 14 Eylül 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Gündem, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Grevdeki Cargill işçileri ile birlikte geceleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu destek geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Grevdeki Cargill işçilerine destek için şirketin Ataşehir’deki merkezindeki grev yerinde işçilertle birlikte sabahlayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medyadaki paylaşımında “Hayırlı Cumalar! Yorgan ve yastığımı alarak haksız bir şekilde işten atılan, mahkeme kararına rağmen işe iade edilmeyen Cargill işçileri ile birlikte sabahladım.” Dedi.

“Bu emekçiler lütuf değil işlerini geri istiyor. Seslerine ses vermeliyiz.” Diyen CHP Ataşehir ilçe yöneticilerinin de işçilerin yanına gelerek verdikleri destek sırasında yaptıkları açıklamada; “Cargill çalışanlarının eylemi devam ediyor. Cargill’de işten çıkarılan işçiler firmanın Ataşehir’deki genel müdürlüğü önündeki oturma eylemi 24. gününde devam ediyor. Bizler de haksız gerekçelerle işten çıkarılan 14 arkadaşımızın işe iadesini ve Cargill’in anayasal hak olan sendikalaşmaya izin vermesini istiyoruz. Bu eylemde bizlere Vekilimiz Mahmut Tanal İlçe Başkanımız Hakkı Altınkaynak ve Tiyatrocu Metin Zakoğlu eşlik etti kendilerine destekleri için çok teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.