Hoşgeldiniz  

CHP’DE KURLTAY KARARI: KILIÇDAROĞLU İLE DEVAM

admin | 17 Ocak 2016 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

chp_kurultay -adayCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 35.Olağan Kurultayda tek aday ve çarşaf liste ile girdiği seçimde geçerli oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP 35.Olağan Kurultay Genel Başkan seçim sonucunu Divan Başkanı Murat Karayalçın açıkladı. Karayalçın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullanılan 1238 oydan geçerli olan 990’ını alarak yeniden CHP Genel Başkanlığına seçildiğini duyurdu. Divan Başkanı Karayalçın, delegeler tarafından kullanılan 248 oyun ise geçersiz sayıldığını kaydetti.

KILIÇDAROĞLU’NUN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YARIN

CHP 35.Olağan Kurultayda genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na başarı dileyen Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’nun teşekkür konuşmasını yarın yapacağını belirterek çalışmak üzere salondan ayrıldığını belirtti.

Saat 10:00’da toplanarak kurultay çalışmalarına devam edileceğini kaydeden Murat Karayalçın, düzeltmeler tamamlanan listenin matbaadan gelmesinden sonra tahminen saat 12:00’dan sonra seçime geçileceğini duyurdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 1100 delegenin imzası ile Divan Başkanlığına adaylık başvurusu yaparak, Genel Başkanlığa tek aday ve çarşaf liste ile seçim girdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık başvurusunun Bakanlık Divanı’na ulaştırıldığını belirten Divan Başkanı Murat Karayalçın, başvuru süresi olarak belirlenen saat 16.00 itibarıyla Başkanlık Divanı’na ulaşan başka adaylık başvurusu olmayınca Kılıçdaroğlu’nun CHP 35. Olağan Kurultay Genel Başkan adaylığını açıkladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.