Hoşgeldiniz  

CHP, SİYAD B. Ataşehir Şubesi’nde Sinoplu Kadınlarla Buluştu

admin | 12 Aralık 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

chp_ornek_sinop_kadinlarAtaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Hakkı Altınkaynak ve Sakine Yeşildağ’ın da olduğu CHP ekibi SİYAD Batı Ataşehir Şubesi’nde Sinoplu kadınlarla buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Sakine Yeşildağ ve yöneticileri Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Batı Ataşehir Şubesi’nde Sinoplu kadınlarla buluşarak istek ve şikayetlerini dinleyip, sohbet ettiler.

CHP Örnek Mahallesi Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Şenay Günaydın’ın da katıldığı, Cevriye Güneş başkanlığındaki Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Batı Ataşehir Şubesi Kadın Kollarının organizasyonunda Ataşehir’de yaşayan Sinoplu kadınlar dernek çalışmaları hakkında bilgi verip, yapacakları çalışmalarla ilgili CHP ve Belediyeden destek istediler.

Okul önlerinde hızla akan trafiğin çocukları için oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken Sinoplu kadınlar, bölgede ve mahalledeki çeşitli sorunlarını dile getirerek, çözümü konusunda yardımlarını istediler.

Hakkı Altınkaynak, “CHP’ye Çok Yakışırsınız”

Güzide kadınların buluştuğu toplantıda Sinoplu kadınlarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, her birinin partilerinde yeri olduğunu, partilerine çok yakışacaklarını söylediği Sinoplu kadınlara;  “Kadınlar, Anneler evladına gösterdiği şefkati vatanına da gösterirler. Ülkesine sahip çıkarlar. CHP’ye çok yakışırsınız. Sizleri CHP’ye bekliyoruz.

Cevriye Güneş başkanlığındaki Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Batı Ataşehir Şubesi Kadın Kollarının çalışmalarını takip ettiklerini söyleyen Ataşehir belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, kadınların el emeği, göz nuru el işlerini değerlendirme konusunda Ataşehir Belediyesi olarak her zaman destek olacaklarını söyledi.

El Becerisi Gelişen Kadınların Aile Ekonomisine Katkısı Olur

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin himayesinde yürütülen çeşitli projeler ile kadınların el emeklerinin değerlendirildiğine dikkat çeken Der, bu kapsamda yapılan çalışmalarla kadınların el becerilerini geliştirmelerinin yanında aile ekonomilerine de katkılarının olduğunu söyledi.

Kültürlerin Tanışması ve Kaynaşmasında Böyle Toplantılar Faydalı

Sinoplu hanımlarımızla beraber mahalle skini kadınlarımızın bir araya gelmesi ile yapılan toplantıda  yaşadıkları sorunların ve memnuniyetlerinin dile getirildiğini söyleyen CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Sakine Yeşildağ, “Dile getirilen sorunları not aldık. Sorunları, ilgili kurumlara iletip takip edeceğiz. Belediyemiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Bizimde amacımız insanları mutlu etmek. Onların sorunlarına çözüm getirmek. Dolayısıyla bu toplantı o anlamda çok verimli oldu. Bir araya gelen kadınlarımız emeklerini ortaya koyuyorlar. Ev kadınlarının yaptıkları yiyecekleri, yöresel ürünleri tanıyoruz. Büyükşehire kültürleri ile gelen kadınların kültürlerini tanıtmaları açısından bu tip toplantılar faydalı oluyor. Biz bütün bölgelerimize ait derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Bölgelerimizdeki dernekleri gözlemlediğimizde; Türkiye’nin mozaiğinin ne kadar renkli ve zengin olduğunu görüyoruz. Kültürlerin birbirlerini tanıması ve kaynaşması açısından böyle toplantıların faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu toplantıları sık sık yapacağız. Kadınlarımızla kaynaşmak, emeklerini istihdama dönüştürmek için kendilerine yol göstermek ve ön ayak olacağız. Bu toplantıları daha verimli hale dönüştüreceğiz” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.