Hoşgeldiniz  

CHP MV. ÖĞÜT ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

admin | 10 Ocak 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

gazeteci_kutlama_kadir ogutCumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt yayınladığı bir mesajla Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Öğüt Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışan basın emekçilerinin dünyanın en zor mesleklerinden birini icra ettiğini vurgulayan Kadir Öğüt’ün, tarafsız haber yapan gazetecilerin sansür ve otosansür ile karşı karşıya olduğunun altını çizdiği mesajı;

Halka doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla gerçekleri aktarmak uğruna mekan ve mesai gözetmeksizin çalışan basın emekçileri şüphesiz ki dünyanın en zor mesleklerinden birini icra etmektedir.

Gazeteciler sadece olayları kamuoyuna ulaştırmanın yanı sıra ülke ve dünya gündemini belirlemede de büyük rol üstlenmektedir. Demokrasinin de temel unsurlarından olan basın ve ifade özgürlüğü ise ne yazık ki ülkemizde her geçen gün zapt altına alınmaya çalışılmakta, dürüst ve tarafsız haber yapan gazetecilerimiz sansür ve otosansür ile karşı karşıya bırakılmaktadır.

Ülkemizde her türlü baskı altında görevlerini ödünsüz yapma gayreti içinde olan, sendikal haklardan mahrum bırakılmış, işsiz kalmaya zorlanmış ve kalemleri konuştuğu için tutuklanarak susturulmaya çalışılmış tüm fedakar basın emekçilerinin Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.