Hoşgeldiniz  

CHP Mv. Kadir Öğüt Karabük’ün 76. Yılını Kutladı

admin | 03 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

ORH_2568CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 3 Nisan 1937’de İsmet İnönü tarafından kuruluşunun 76. Yılını kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 3 Nisan 1937’de İsmet İnönü tarafından temellerinin atılışının 76. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT’ÜN KARABÜK’ÜN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI;

Sanayileşme hedefi doğrultusunda, Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 3 Nisan 1937’de İsmet İnönü tarafından temelleri atılan Karabük Demir Çelik Fabrikaları, bugün Cumhuriyet kenti Karabük’ün varoluşunun ilk adımdır. 3 Nisan tarihi sadece Karabük’ün kuruluşunun temeli olmaktan öte, ülkemizin de kalkınmasına ve gelişimine atılan en büyük adımlardan biridir.

O gün sadece 13 haneli bir mahalle olan Karabük’ün bugün sanayisi ve turizmi başta olmak üzere birçok alanda diğer kentlere örnek olması gurur vericidir. Bu düşüncelerle kentimizi daha iyi yerlere taşımak adına emek veren herkese teşekkür ediyor; Karabük’ün 76. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.