Hoşgeldiniz  

CHP KOMİSYONU: ”MELEN ÇAYI TEHLİKELİ”

admin | 18 Nisan 2016 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

chp_melen (1) CHP İstanbul İl Başkanlığı, Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Üyeleri,”Melen Çayı’ndaki Tehlikeye Dur Demek İçin“ Düzce – Gölyaka’da yapılan İncelemelerde İncelemede Melen’deki tehlikeye dikkat çekti.

CHP Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Üyeleri Melen’i Tehlikeli Buldu!..

 CHP İstanbul İl Başkanlığı, Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Üyeleri,”Melen Çayı’ndaki Tehlikeye  Dur Demek İçin“ Düzce – Gölyaka’da İncelemelerde Bulundu.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın da aralarında bulunduğu, CHP İstanbul İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Başkanı Şeyma Dumrul ve Komisyon Üyeleri, İstanbul’un su kaynakları arasında bulunan Düzce’deki Melen Çayı’nda inceleme yapıp, kirlilik yaşanan bölgelerden numune aldı.

chp_melen (2)

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Parti Meclisi üyeleri, milletvekillerinin bulunduğu komisyon Melen Çayı’nda inceleme yaptı. Kirlilik yaşanan bölgelerden numune alan heyet, Melen Çayı’ndaki kirliliğe dikkat çekti. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul’a böyle bir suyun verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, büyük bir ihmal ve kusur olduğunu söyledi. Hem Düzcelilerin hem İstanbulluların hayatına kasıt olduğunu vurgulayan Altay şöyle konuştu:

“Aklın ve mantığın durduğu bir tablo ile karşı karşıyayız. Genel Başkanımız buraya geldi. İstanbul İl Başkanlığına verdiği talimat üzerine buradayız. Ama böyle bir tabloyla karşılaşacağımızı inanın bilmiyordum. Bu kabul edilebilir bir tablonun çok üzerinde, mantığın bittiği, aklın donduğu yerdeyiz.

chp_melen (5)

İstanbul gibi 15 milyonluk bir kentin içme ve kullanma suyunun buradan sağlandığını kabul etmek mümkün değil. İstanbullular bu tabloyu görseler bırakın içmeyi, yemek yapmayı, bu suyla araba bile yıkamaz.”

Düzce’deki tarım ürünlerinin de sağlığa zararlı olduğunun altını çizen Altay, “Düzce’nin ve İstanbul’un insanlarını zehirlemek Kadir Topbaş’ın haddi değildir. Gücü de yetmeyecektir. CHP için bu artık namus meselesidir, sonuna kadar takip edeceğiz. O tabelayı oraya dikmek marifet değil. Kadir Topbaş o tabelayı dikmekle insanlarla dalga geçmesin. İnsan hayatına kasıt vardır burada. Kadir Topbaş ile ilgili de suç duyurusunda bulunacağız. Bu manzarayı sizlerin takdirine sunmaktan da utanç duymaktayım” dedi.

Altay, çaydan aldıkları su numuneleriyle ilgili gerekli incelemeleri yaptıracaklarını ve sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

CHP İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Üyeleri de açtıkları pankartlarla tehlikenin önemini gözler önüne serdi.

chp_melen (4)

chp_melen (3)chp_melen (6)

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.