Hoşgeldiniz  

CHP İstanbul’un Köşk Adayı Açıklaması!

admin | 19 Haziran 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

CHP_ist_55_CHP’nin İstanbul’daki ilçe başkanları yayınladıklar deklerasyonla ‘Bu ülkenin tamamını kucaklayacak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’dur’ dedi.

Geçek Gündem’de yer alan habere göre; CHP’nin İstanbul’daki ilçe başkanları toplandı ve CHP İstanbul İl Örgütü Köşk adayına ilişkin tavırlarını belirledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve ilçe başkanları bugün saat 14.00’de CHP il binasında bir toplantı yaptı. Toplantıya 39 ilçe başkanından 37’si katılırken, mazeret bildiren 2 ilçe başkanının yerine, toplantıya yardımcıları katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek kararı çıktı.

Öte yandan www.gercekgundem.com’un edindiği bilgiye göre, CHP İstanbul İl Örgütü Salı günü yapılan grup toplantısına katılmak yerine toplantı yapan 15 milletvekilinin tavrını doğru bulmadı. İlçe başkanlarının, “Bu doğru değil. Genel başkan konuştuğu sırada tüm milletvekilleri o toplantıda olmalı. Kimse farklı siyasi hesaplar içerisine girmesin” diye görüş bildirdikleri öğrenildi.

İstanbul İl Başkanlığı adına Oğuz Kaan Salıcı saat 16.00’da bu desteklerini açıklayan bir deklarasyon yayınladı…

İŞTE O AÇIKLAMA

Toplumun tamamına hitap eden bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halk oylamasıyla seçmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı gibi ülkenin en yüksek makamını temsil edecek kişinin belirleneceği seçim, demokrasi tarihimiz için de bir dönüm noktası olma özelliği taşıyor. Bugün iktidar eliyle toplumsal kutuplaşmanın derinleştirilmesi, komşu ülkelerle olan gerginliğin tırmandırılması demokrasimiz ve milli birliğimiz açısından tehdit edici bir seviyeye ulaşmış durumda. İç ve dış politikada yaşanan gelişmeler nedeniyle toplumu oluşturan yediden yetmişe her birey, geleceği için büyük bir endişe duyuyor ve huzursuzluk ve güvensizlik ülkeyi hızla sarmaya devam ediyor.

İktidarın, Türkiye’yi içeride kutuplaştırdığı, dışarıda da savaşa zorladığı böylesine sancılı bir dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarihi bir sorumluluğu omuzlarımızda taşımaktayız. Ülkemizde demokrasiyi var eden kültürel ve siyasi kimlikler üzerinden birbirine düşman gruplar yaratmak isteyen iktidar karşısında toplumun tamamına hitap edecek bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerektiği somut bir gerçeklik. Bu şartlarda hazırlandığımız Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin bölgesindeki uzlaşıya dayalı rolünü arttıracak, toplumsal kutuplaşmanın da önünü kesecek bir etkisi olmak zorunda. Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkan, anayasal vazifelerinin bilincinde, bu ülkenin tamamını kucaklayacak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’dur.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adayımızı açıklamış ve aslında öncesinde varolan tüm tartışmalara da noktayı koymuştur. Genel Başkanımızın açıklamış olduğu kararın arkasındayız. Her biri Türkiye’nin farklı renkleri olan siyasi veya kültürel kimlikleri farklı tüm bireylerin eşit yurttaşlığını savunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği gibi Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye’nin yüzde yüzünü kucaklayacak niteliklere sahiptir.

Türkiye’yi ve Ortadoğu ülkelerini paramparça etmeye çalışan kimlik siyaseti bir kenara bırakılmalı ve Cumhurbaşkanlığı için toplumun geniş kesimlerinin benimsediği aday üzerine birleşme ve çalışma zamanıdır. Kişisel veya toplumsal kimliklerin üzerinde konuşmak yerine demokrasinin, hukukun üstünlüğünü ve parlamenter sistemin devamlılığını esas alan bir anlayışı egemen kılmak adına mücadele zamanıdır. Bu seçim yarı başkanlık adı altında baskıcı bir iktidar oluşumuna karşı demokrasinin ve evrensel hukukun üstünlüğünü kanıtlama fırsatıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve Türkiye’nin birleştirici gücü olan partimizin iradesiyle belirlenen adayımız Sayın İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması için çalışmalarımıza start vermiş bulunmaktayız.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetimi ve İlçe Başkanları olarak tarihin önümüze sunduğu bu büyük sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecek, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Gerçek Gündem

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.