Hoşgeldiniz  

CHP, Ataşehirli Kadınların ‘Anneler Günü’nü Kutladı

admin | 11 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

anneler_chp_atasehirCHP Ataşehir Kadınlar Kolu tarafından CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın desteği ile Salon Trio’da düzenlenen bir gece ile Ataşehirli kadınların Anneler Günü kutlandı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Gülşen Yurtseven Başkanlığı’nda Kadınlar Kolu Yönetimi tarafından, Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Salon Trio’da organize edilen geceye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ümraniye Belediy Meclis Üyesi Mümtaze Karaköse, CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Arzu Öner, Ataşehir Belediyesi müdürleri, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, bazı CHP ilçe kadın kolu yöneticileri, sivil toplum kuruluşu, dernek başkan ve temsilcileri ile çok sayıda Ataşehirli kadın katıldı.

FOTOLAR İÇİN TIKLA

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, anneler gününü kutlarken Nene Hatunların, Türkan Saylanların unutulmaması gerektiğini belirterek başladığı konuşmasında, bu kadınların cumhuriyetin aydınlık yüzlü kadınları olduğuna dikkat çekerek; kadınlarımızın Kurtuluş Savaşı’nda emeklerinin çok büyük olduğunu, cephede savaştıklarını, sırtlarında mermi taşıdıklarını söyledi.

“Ama ne hikmetse kadınlar bu gün yok sayılıyor.”diyen Başkan İlgezdi, kadınlara; “Burdan sesleniyorum size. Siyasetteki yerlerinizi alınız. Evdeki duruşunuz dik olsun. Kocalarınızdan korkmayın. Evde anne, işte üreten kadın bu anlamda kadınlar bizim her şeyimiz. 1 yıl sonra seçim var. Kendine gücenen aday olsun. Siyaseti erkeklerin tekelinden kurtarın. Salonda annelerimiz var. Kardeşlerimiz var. Anne adaylarımız, yeni anne olanlarımız var.”dedikten sonra, yaklaşık bir yıl önce anne olan eşi Gamze Hanımın Anneler Günü’nü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

chp_anne

Geceyi düzenleyen Kadınlar Kolu İlçe Başkanlığı’na ve ev sahipliğini üstlene Gamze Akkuş İlgezdi’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Cumhuriyet halk Partisi İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “Daha aydınlık, daha özgür, daha başımız dik ve daha isteklerimizi hayata geçirmiş bir şekilde bu günleri kutlayacağımızdan asla kuşkumuz yok. Demokrasi lütuf değil, insan haklarının odaklaştığı rejimin adıdır. Demokrasi, benim verdiğimle yetinin diyen rejim değildir. Bunun en büyük örneği siz kadınlarsınız. Hem evde, hem siyasette ön plana çıkın artık.“ diyerek kadınların hep yönetilen değil, yönetenlerin arsına katılmasını gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Arzu Öner ve Ataşehir kadın Kolu Başkanı Gülşen Yurtseven yaptıkları konuşmalarda anneliğin, kadının en önemli meziyeti olduğuna, kadın hakları ve kadına yönelik şiddet konularına değinerek, kadınların giderek kötüleşen haklarına ve yaşam koşullarına dikkat çektiler.

Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Trio Düğün Salonu’nda CHP Ataşehir Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen eceye konuk sanatçılar tarafından seslendirilen türkülere eşlik edilip halaylar çekilerek devam edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.