Hoşgeldiniz  

CHP ATAŞEHİR’DE STK’LARLA BULUŞTU

admin | 05 Nisan 2017 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

chp_atasehir_stk_bulustu_016 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliği referandum öncesi çalışmalarını sürdüren CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Ataşehir’de bulunan STK başkan ve temsilcileri ile buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı, Ataşehir’deki STK, hemşehri dernekleri, birlik vakıf ve federasyonların olduğu sivil toplum kuruluşlarıyla “CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı STK Temsilcileri İle Buluşuyor” adıyla düzenlediği kahvaltılı programda buluştu.

Ataşehir Silence Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı programa CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Milletvekili ve Meclis Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Yakup Akkaya, 24.Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Kalender Özdemir, Hüseyin Hışman, Sadık Semih Kayhan, Ereğli Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M.Demirtaş, Belediye Encümen ve Meclis Üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve Yönetim Kurulu, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay yaptıkları konuşmalarla 16 Nisan referandum sürecini değerlendirirken, yapılacak değişiklik ile ilgili görüşlerini aktarıp, referandumda STK’ların desteğini istediler.

chp_atasehir_stk_bulustu_1

“ÜLKEMİZİN BÜTÜN RENKLERİ BURADA”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ev sahibi sıfatıyla konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, konuklarını ve protokolü selamladıktan sonra yaptığı konuşmada; “ Bu toplantı Ataşehir’le sınırlı değil. Türkiye’nin en doğusundan en batısına, kuzeyinden güneyine her ilimizin toplantısı. CHP olarak ülkemizin içinde bulunduğu durumu anlatmak istedik. Ülkemizin bütün renkleri burada “ dedi.

“CUMHURBAŞKANI HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLSUN”

İl Başkanı Cemal Canpolat sevginin, barışın daha fazla olduğu bir toplantıdayız diyerek; “Kurtuluş Savaşı’nda işgal edilen ülkemizi savunmak için birlikte mücadele verdik.  Ne zaman vatanımız, ülkemiz sıkıntıya girse o zaman bütünleşiyoruz, birlik oluyoruz. 16 Nisan’da referanduma girerken de bu ülkede ayrışmayacağız”  diye konuştu.

Canpolat; “Doğuyla, batıyla kavga edecek hale geldik. 16 Nisan’da HAYIR dersek ne oluyor? Parlamento, Başbakan ve Cumhurbaşkanı devam edecek. Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olsun, tarafsız olsun. Bu ülkede siyasetin yapamadığını ilk defa halk yapacak” ifadelerine yer verdi.

“HER SEÇİM GELİP VAATLER VERİYORLAR”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yapmış olduğu konuşmada; “ Biz belediye başkanı olurken Genel Başkanımız ve parti büyüklerimizin bize öğrettiği ilk şey sakın ola ki seçildiğiniz bölgede ki insanlar arasında ayrım yapmayınız oldu. Bu anlayışla 8 yıldır arkadaşlarımla beraber Ataşehir’i yönetiyoruz. Yaptıklarımızda var, yapamadıklarımızda var. Ne hikmetse her seçim olduğu gibi bu seçimde de Ataşehir’e bakanlar ve belediye başkanları gelip, vaatler verip gidiyorlar. Ataşehir’de her şeyi yaptık. Çözemediğimiz tek şey planlar. Çünkü herkesin bildiği gibi bizim plan yapma yetkimiz yok. Planları Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapar ve biz bu planları uygularız. Şuan da Yenisahra ve Barbaros’un planları yapıldı Büyükşehir’de bekliyor. İçerenköy, K. Bakkalköy planları meclisten geçti Büyükşehir’de bekliyor. Ataşehir’e gelip konuşuyorlar. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi planlarınızı yapmıyor diyorlar. Benim yetkim yok bunu herkes iyi bilsin. Büyükşehir planları yapacak, bende binlikleri yapacağım. Temennimiz biran önce planların çıkması ve çarpık yapılaşmadan kentsel yapılaşmaya geçilmesidir” şeklinde ifade etti.

16 Nisan’da ki referandum da ‘EVET’ diyenin de ‘HAYIR’ diyeninde başımızın üstünde yeri var diyen Battal İlgezdi, “ Seçim bittikten sonra da bu ülkede hayat devam edecek. Aynı ülkede, aynı komşularımızla beraber yaşayacağız. Hiç kimsenin bu ülkenin yüzde ellisi benim yüzde ellisi başkasının demeye hakkı yok. Bu ülkede Cumhuriyeti beraber kurduk. Bu ülkede kardeşçe yaşayabiliyorsak bu Cumhuriyet sayesindedir” dedi.

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR BAŞKANLIK”

İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi sözlerine bu ülkede sivil toplum kuruluşları demokrasinin teminatıdır diyerek; “ Demokrasinin en büyük yükü buradaki dostlarımızın sırtında. Sırf kendi yapıları için değil bu ülkenin geleceği içinde sorumluluk taşımaktadırlar. 16 Nisan bir dönüm noktasıdır. Ben sistem hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. İncelediğimizde bu sistem dünya da eşi benzeri olmayan bir sistem. Ne Başkanlığa uyuyor ne de yarı başkanlığa. Amerika’daki başkanlık sisteminde, Başkan sadece kendi işini yapar. Mesela mahkemelere karışmaz, yargıyı kendi belirlemez. Yarı başkanlıkta değildir. Çünkü yarı başkanlık siteminde Başbakan vardır. Başbakan kabinesini oluşturur ve meclise hesap verir. Dolayısıyla bu yarı başkanlık sistemi de değildir. Ama bizim önümüze konulan sistemde milletvekilinin yani halkın bütün yetkileri elinden alınıyor. Meclis artık yasa yapamıyor, gensoru veremiyor, bütçeye karışamıyor. Belki de iki yıl sonra bu meclis bir iş yapmıyor denilerek fes edilecek. Bugün gelen sistemde kanunları artık meclis değil Cumhurbaşkanı yapacak. Yani Orta Doğu’da ki gibi tek adamlığa gidiliyor. Eğer referandum da HAYIR demezsek gidilen yolun sonu karanlık” şeklinde ifade etti.

“BİZLERE İTAAT EDİN, RAHAT EDİN DİYORLAR”

Bizlere itaat edin rahat edin diyorlar diyen İlgezdi; “Biz itaat eden bir millet olsaydık, manda yönetimi kabul eder, İstiklal uğruna binlerce şehidimizi kara toprağa yatırırmıydık. Peki, soruyorum, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, ‘ Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ dizelerini yazar mıydı? Biz eğer itaat edecek olsaydık Çanakkale savaşını kazanabilir miydik? Kurtuluş Savaşıyla bu ülkeyi kurtarabilir miydik? Bu topraklar üzerinde mezarı meçhul binlerce Mehmetçiğin kanı var. Bu ülke bize onların emanetidir. Sandığa giderken bunları düşünerek oy kullanmanızı istiyorum” dedi.

BU MESELE PARTİ MESELESİ DEĞİLDİR

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay sözlerine, bu salonda her partiden, her memleketten hemşerilerin olduğunu biliyorum diyerek; “ Bu mesele bir parti meselesi değil, bu mesele memleket meselesi daha da önemlisi demokrasi meselesidir. 70 yıl önce kazanmış olduğumuz haklarımızın hiç kimse için feda edilemeyeceğini biliyoruz” diye konuştu.

BU ÜLKENİN ANAHTARI BİR KİŞİYE DEVREDİLMEZ

Engin Altay; “Evet’in psikolojisinde bir kişiye sadakat var,  Hayır’ın psikolojisinde herkese. Bu ülkenin anahtarı bir kişiye devredilmez. Cumhurbaşkanı vatan gibidir, 80 milyonun ortak değeridir. Türkiye’nin siyaset kurumunun ortak paydasıdır. Bunu kaybetmeyeceğinize de, koruyacağınıza da yürekten inanıyorum. Ataşehir’de de Türkiye’nin en güçlü “HAYIR “seslerinden birisi yankılanacaktır” diyerek konuşmasını bitirdi.

CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş veYakup Akkaya ile CHP PM Üyesi eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt yaptıkları selamlama konuşmalarında referandumun önemini vurguladılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.