Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir Hukukçularla Buluştu

admin | 14 Şubat 2014 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

chp_hukuk30 Mart 2014 Yerel Seçim hazırlıklarını yürüten CHP Ataşehir İlçe Örgütü düzenlediği toplantıda, seçimde sandıklarda itirazları yapacak ve sandık güvenliğinde görev alacak hukukçular ile buluştu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir İlçe Eğitim Sekreteri Güngör Gültekin, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Aytekin Saday, Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Vecihe Tunca ve Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu’nun hazır bulunduğu toplantıya 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde sandık güvenliğine değer veren seçimlerde gönüllü olarak hukuk desteği vermek isteyen hukukçular katıldı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından oluşturulacak gönüllü hukukçu ordusu seçim ve sandık güvenliğinin yanı sıra Seçim Kurulu’na itirazlar ile seçim hazırlıkları sırasında eğitim desteği verecekler.

Hukukçulara; “Sokaktaki CHP’lilerin haklarını koruyabilmemizi için sizlerle işbirliği yapmamız gerekiyor” diyen CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Aytekin Saday, “siyaseten bizim yapacaklarımızın dışında hukuken yapılacaklar için sizlerin desteğini istiyoruz. Hukuken yapılacaklar bu işi iyi bilenler; yani siz hukukçular tarafından yapılması lazım” dedi.

Seçim güvenliği ve oyların korunmasında hukukçuların önemine dikkat çeken CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Aytekin Saday, parti görevlilerinin ne yaparlarsa yapılsın hukukçuların açığını kapatmalarının mümkün olmadığını ifade ettiği toplantıda, partililerin emeklerinin sandığa taşınması ve korunması için hukukçulara ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

“Farkındaysanız Tehlike Tehlike Değildir”

“Kendi alanlarında başarılı olan sizlere partimizin ihtiyacı var. Bu seçim çok önemli” diye söze başlayan ve hukukçulara; “Türkiye’de adaletin olmadığını en iyi bilen sizsiniz. Kanunların da işlemediğini biliyorsunuz” sözleri ile Türkiye’de adalet ve hukukun durumuna dikkat çeken CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak özetle şunları söyledi:

Rakiplerimizin kimler olduğu belli. Hazırlıklarımızı ona göre yapmamız lazım. Hukuksal olarak vatandaşlarımızın iradelerinin yerini bulmasını sağlamak ve bunu teminat altına almak siyesi partilerin görevidir. Bunu da üyelerimiz olan ya da bize gönülden bağlı olan, bizim gibi Türkiye hayal eden siz hukukçular ile yapacağız. Seçimlerde sizlere çok ihtiyacımız olacak. Zor bir dönemden geçiyoruz.

Bizim bir sloganımız var; “İstanbul Ses Verirse Türkiye Ses Verir” Ataşehir’de, belediyemizin kısa sürede ortaya koyduğu çalışmaları ve başarıları sokakta görüyoruz. Biz ilçe örgütü olarak her zamankinden daha rahatız.

Ankara’ya gitmeyen tek içler başkanı benim. Belediyemiz ve örgütümüzle iç içe kardeşçe ilişkilerimiz. Biz işin siyasi tarafıyız. Belediyemiz hizmet tarafında. Bu süreçte siz hukukçuların bize birkaç gününüzü ayırmanız bizi çok rahatlatacak. Seçimde okullarda olacakları anında değerlendireceklerini ve hukukçu olarak olaya el atacaklarını bilmeleri örgütümüzü rahatlatacaktır.

“Farkındaysanız tehlike tehlike değildir” Bizim yapmak istediğimiz bu.  Farkındayız, tehlike var. Ama farkında olduğumuz için o tehlikenin boyutlarını kısaltacağız. Tehlikenin farkında olduğumuz için bu gün bu toplantıyı yapıyoruz.  Sizlerle beraber bu tehlikeyi bertaraf edeceğiz.

Okul sorumlularımız, sandık sorumlularımız ve lojistik destek elemanlarımız yanında her okulda hukukçularız olacak. Vatandaşlarımızın iradesine, Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarına, İstanbul’a Türkiye’ye sahip çıktığımızı birlikte göstereceğiz. Bütün enerjimizi, bilgi ve birikimlerimizi o gün ortaya koymamız çok önemli.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.