Hoşgeldiniz  

Çevre bilinci tüm Ataşehir’e yayılıyor

admin | 05 Ekim 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Ataşehir’de “Ambalaj Atıklarını Geri Dönüştürme” kampanyası kapsamında, Ambalaj Atıkları Yönetim Planı dahilinde ambalaj atıkları kaynağında ayrı toplanıyor.

Çevre bilinci tüm Ataşehir’e yayılıyor

Ataşehir’de “Ambalaj Atıklarını Geri Dönüştürme” kampanyası tüm hızıyla sürüyor. Ambalaj Atıkları Yönetim Planı dahilinde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı ayrı toplanması ile ilgili olarak kapı-kapı dolaşılarak bilgilendirme çalışması yapılıyor.

Ataşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği Ambalaj Atıklarını toplama kampanyasında 12 mahallede 103 bin 103 konut ile 22 bin 053 işyerinde bilgilendirme çalışması tamamlanıp geri dönüşüm poşetleri teslim edildi.

25 bin 700 konut ile 4 bin 950 işyerinin bulunduğu Örnek, Esatpaşa, Aşık Veysel, Mustafa Kemal ve Yeni Sahra mahallelerinde de devem eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Ataşehir’in tüm mahallerine ulaşılarak, toplamda 128 bin 811 konut ve 27 bin işyeri ambalaj atıkları hakkında bilgilendirilmiş olacak.

Yapılan bilinçlendirme çalışmalarında Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO ekiplerince ev ve işyerleri ziyaret edilip vatandaşlara ambalaj atıklarının çevreye verdiği zararlar anlatılıyor. Bu atıkların geri dönüşüme gönderilmesinin yararlarına ilişkin bilgiler içeren broşürlerin de verildiği vatandaşlara, geri dönüşüm poşetleri bırakılıyor. Periyodik olarak ev ve işyerlerinden toplanan ambalaj atıkları da geri dönüşümün sağlanması için ilgili firmaya teslim ediliyor.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman da Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekipleriyle birlikte bilinçlendirme çalışmalarına katılarak, vatandaşları çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda uyarıp, bilinçli davranmaya davet ediyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.