Hoşgeldiniz  

Celal DİNÇER ‘Engellilerin Temel İhtiyaçlarını SGK Karşılasın’

admin | 08 Mayıs 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Sağlık, Siyaset A- A+

engelliler-haklari_celal dincerCumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Celal Dinçer TBMM Başkanlığına, engellilerin temel ihtiyaçlarının SGK tarafından karşılanması talebini içeren önerge verdi.

Recep Kenan/haberinasli.com

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Celal Dinçer TBMM Başkanlığına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından cevaplanmak üzere, engelli vatandaşların kullanmak zorunda olduğu araç ve gereçlerin bedellerinin tamamının SGK tarafından karşılanması talebini içeren soru önergesi verdi.

Önergesinde, “Engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını gidermek için kullanmak zorunda kaldığı araç ve gereçlerin Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanmaması bu vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet vermektedir” diyen, CHP İstanbul Milletvekili Celal DİNÇER; “Bu nedenle; Engelli vatandaşlarımızın kullanmak zorunda olduğu beyaz baston, tekerlekli sandalye benzeri tüm temel ihtiyaçlarının SGK tarafından karşılanması ile ilgili bir çalışma yapılıyor mu? Engelli vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayarak mağduriyetlerini gidermeyi düşünüyor musunuz? Sosyal güvencesi olmayan ukash kart engelliler için bir çalışmanız var mı?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Celal DİNÇER ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından sözlü olarak yanıtlanmak üzere; “Engelli vatandaşlarımızın kullanmak zorunda olduğu beyaz baston, tekerlekli sandalye benzeri tüm temel ihtiyaçlarının SGK tarafından karşılanması ile ilgili bir çalışma yapılıyor mu? Engelli vatandaşların tüm ihtiyaçlarının kurumunuzca karşılanarak mağduriyetlerini gidermeyi düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.