Hoşgeldiniz  

Çankırılılar İftarda Pendik’te buluştu

admin | 05 Ağustos 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Çankırı Platformu ve Pendik Çankırılılar Derneği’nin birlikte düzenlemiş olduğu iftar yemeği Çankırılıları Pendik’te bir araya getirdi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

İstanbul’daki Çankırılıları bir araya getirip birlik ve beraberliklerinin pekişmesini sağlamak amacı ile düzenlenen iftar yemeği, Pendik Gülistan Sofrası’nda gerçekleşti.

Çankırılı CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’ın katıldığı iftar yemeğine Çankırılılar yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan ayının ruhuna uygun, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı, organizasyonunu Çankırı Platformu ve Pendik Çankırılılar Derneği’nin birlikte yaptığı, toplu iftar yemeğine milletvekilleri dışında; Tuzla müftüsü Ahmet Silkin, Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Vahap Yartaş, Çankırı Platformu Başkanı Mustafa Damgacı, Pendik Çankırılılar Derneği Başkanı Engin Yıldırım, Çankırı Vakfı Başkan Yardımcısı Bilal Abanik, Çandef, Çankırı Vakfı ve Pendik Çankırılar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Çankırılı sanatçı Sami Yalçın ile birlikte diğer bazı dernek başkan ve temsilcileri katıldı.

 

Vahap Yartaş, ‘Dua Kardeşliği Yapalım’

Çankırı Platformu Başkanı Mustafa Damgacı, Pendik Çankırılılar Derneği Başkanı Engin Yıldırım’ın yaptıkları birer kısa açılış konuşmasından sonra, sunucu Barbaros Özdemir’in daveti ile Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Vahap Yartaş kürsüye geldi.

ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş, Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Osman Boyraz, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin’e ve salondaki diğer misafirlere, katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında;  “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazanın nimetleri için  Mevla ya ne kadar teşekkür etsek azdır.

Kulun kula duasını kabul edermiş rabbim. O nedenle birbirimize dua edelim. Selam da bir çeşit duadandır, Allahın selamını birbirimizden esirgemeyelim. Bütün hemşerilerim dua kardeşliği yapsın.

Bu memleket bizim, sahipleri bizleriz. Memleketimize sahip çıkalım. Uzayan kol bizden olsun düşüncesi ile bir birimize sahip çıkalım. Sevginin hoşgörünün olduğu yerde başarısızlık mümkün değil.

Bu iftar yemeğinin düzenlenmesinde emeği geçen Çankırı Platformu Başkanı Mustafa Damgacı, Pendik Çankırılılar Derneği Engin Yıldırım ve her iki derneğin diğer yöneticilerine emekleri için teşekkür ederim ” diye ifade etti düşüncelerini.

 

 

Osman Boyraz; ‘Mianmar’daki Felakete Kayıtsız Kalmayalım’

Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da; “Bu organizasyonu yapıp sizleri bizimle buluşturan dernek başkanlarına ve yardımcılarına teşekkür ediyorum.“ diyerek başladığı konuşmasını, “Sivas derneklerinde başkanlık yapmış bir olarak, bu çalışmalarını takdir ediyorum. Coğrafyamızda, Mianmar’da yaşana felakete dikkatinizi çekmek istiyorum. Yaşanan felakete kayıtsız kalmayalım. Mianmar’a  SMS ile katkı verip destek olalım. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

 

Kadir Öğüt; ‘Kadınların Katılımı Beni Gururlandırıyor’

Son olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise; “Ramazanın güzelliklerinden bahsedip zamanınızı almak istemiyorum.”diye başladığı konuşmasını, “ Bunları sizler de en az benim kadar biliyorsunuz.  Ben başka bir konudan, bir Çankırılı olarak beni gururlandıran konudan bahsedeceğim. Katıldığım üç toplantıda gördüğüm ve beni gururlandıran, kadınların da toplantılara katılıyor olmaları. Başka toplantılarda bunu göremiyorum. Katılımlar daha çok erkek ağırlıklı oluyor. Ama benim katıldığım toplantılarda gördüğüm siz Çankırılı hemşerilerim eşlerinizle birlikte katılıyor ve aileleriniz ile birlikte oturuyorsunuz. Bu beni çok gururlandırıyor.”dedikten sonra,  “Hepinize hayırlı Ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum” diyerek sözlerini  tamamladı.

 

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.