Hoşgeldiniz  

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

admin | 07 Kasım 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Vali Mutlu’nun da katıldı Burhan Felek adına verilen “Basın Hizmet Ödülleri” , Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu`nda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

50 yıllık gazeteci Ahmet Oktay Börtecene`ye ödülünü Vali Mutlu takdim etti.

Burhan Felek adına verilen “Basın Hizmet Ödülleri” 5 Kasım Pazartesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu`nda yapılan ihtişamlı törenle sahiplerini buldu. Törene, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

Ödül sahipleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç`in Başkan, Genel Sekreteri Sibel Güneş`in yazman olduğu; Ara Güler, Nail Güreli ve daha birçok gazeteciden oluşan seçici bir kurul kararıyla belirlendi. Törende 11 gazeteci ödüle layık görüldü.

TGC Başkanı Orhan Erinç`in konuşmasıyla başlayan tören Vali Mutlu’nun kürsüye çıkmasıyla devam etti. Meslekte 50. yılını tamamlamış ve hâlâ mesleğini icra etmekte olan Ahmet Oktay Börtecene, ödülünü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun elinden aldı. Vali Mutlu konuşmasında: “Basın dünyasında böylesine müstesna kişilerin bulunması onur vericidir. Bugün meslekte 50. yılını doldurmuş 11 mümtaz şahsiyetin ödülünü vereceğiz. Böylesine önemli bir geceyi düzenlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

70 yaşından gün alan, meslekte 50 yılını tamamlayan ve halen gazeteciliği sürdürerek ödül alan diğer isimler ise şöyle: Tümer Argın, Gürbüz Azak, Nadir Güneri Civaoğlu, Ayhan Dinç, Üstün İnanç, Alaattin Koçak, Turgay Olcayto, Gürol Sözen, Ulvi Yanardağ, Vedat Zeydanlı, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülüne değer görüldüler.

Burhan Felek kimdir:
Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul’da doğdu ve Hukuk Mektebi’ni bitirdi. Mesleğe Ahmet Rasim’in Donanma Dergisinde başladı. Tasvir-i Efkar Gazetesinde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı. 1925 yılından başlayarak son günlerine kadar köşe yazılarını sürdürmesi nedeniyle Şeyhül Muharririn unvanı ile ödüllendirildi. İÜ Gazetecilik Enstitüsü`nde öğretim üyeliği yaptı. İtalyan mizahçısı Giovanni Guareschi’nin “Don Camillo” dizisini Türkçe`ye çevirdi. İstanbul Üniversitesi`nin Onursal Hukuk Doktorluğunu alan ilk gazeteci oldu. TGC başkanlığını 1949–52 ve 1959–82 yılları arasında 2 kez üstlendi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.