Hoşgeldiniz  

Bula bula Hüseyin Aygün’ü mü buldunuz

admin | 18 Ağustos 2012 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Örgütün Kandil’deki liderlerinden Feyman Hüseyin’in, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması ile ilgili ‘Bu nasıl eylem, bula bula Aygün’ü mü buldunuz?’ dediği öğrenildi.

Bula bula Hüseyin Aygün’ü mü buldunuz?

Bahoz Erdal bile inanamamış

Vatan gazetesinin haberine göre; Örgütün Kandil’deki liderlerinden Feyman Hüseyin, CHP milletvekili kaçırıldıktan sonra telsizle Tunceli’deki örgüt sorumlularını arayarak fırça attı.

Tunceli’de geçen pazar akşamı kaçırılan ve 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün olayında detayları ortaya çıkmaya başladı. İstihbarat ve güvenlik birimlerinden elde edilen bilgilere göre , PKK’nın Kandil Dağı’nda bulunan ve ’Roj’ telsiz kodunu kullanan ’Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Feyman Hüseyin ile örgütün silahlı kanadının sorumlusu ’Sofi Nurettin’ kod adlı Halas El Muhammed, örgütün sözde Dersim eyalet sorumlusu ’Munzur’ telsiz kodunu kullanan ’Seyithan’ kod adlı Serdar Özdemir’e şifreli mesaj verdi.

Eylem talimatı verdi

Güvenlik güçleri tarafından deşifre edilen mesajda, “Artık yeni bir hamle süreci başlıyor. Zafere ulaşma ve Kürt özgürlük hareketinin en önemli aşaması olan Devrimci Halk Savaşını başlatıyoruz. Bu süreçte artık her saha içinde bulunan bütün birimler eylem yapma ve eylemler ve alınacak eylem kararlarında kendi inisiyatifini kullanabilirler” talimatı verildi.

Talimat bölgedeki tüm PKK’lılara iletirken, özellikle örgütün Tunceli ve Ovacık bölgesinde daha etkin olması istendi. Bildiriler dağıtılan Ovacık’ta en fazla CHP örgütü hedef alınırken esnaf, işadamı, siyasetçilerin de bulunduğu 14 kişi, örgütle ilişki kurmadıkları, talimatlarını yerine getirmedikleri gerekçesi 2 yıl boyunca Tunceli dışına sürgün edilmesi kararı alındı. Bazı kişiler ilçede kalırken, bazıları tehdit üzerine ayrılmak zorunda kaldı. CHP’li Aygün’ü kaçıran ve ’Azad’ kod adlı PKK’lıya bağlı 10 kişilik grubun daha önce de bölgede 4 kişiyi aynı yöntemlerle kaçırdığı belirtildi.

Gerçekten biz mi kaçırdık

Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının ardından Kandil’de bulunan ’Dr. Bahoz Erdal’, 13 Ağustos günü saat 10.30-11.00 arasında Tunceli’deki grupla telsiz irtibatı kurup, kaçırılma olayına sert tepki gösterdiği belirtildi. ’Roj’ telsiz kodlu Bahoz Erdal ile sözde Dersim sorumlusu ’Munzur’ telsiz kodunu kullanan Serdar Özdemir ile aralarında şu konuşmalar geçti:

Roj: Hüseyin Aygün gerçekten bize bağlı birimler tarafından mı kaçırıldı? Bu doğru mu, ya da farklı güçler mi kaçırmış?

Munzur: Doğrudur, Azad’ın grubu almış. Şu an Azad’ın yanında, durum gece yarısından sonra bana bildirildi.

Roj: Bu nasıl iştir, bu nasıl bir eylemdir? Dersim’in yapısını bilmiyor musunuz? Bula bula Hüseyin Aygün’ü mü buldunuz. Bu doğru bir eylem değil, asla kabul edilmez bir eylem türüdür. Size adam kaçırın dedik ama bu kadarı doğru değil. Böyle bir eylem yapılacaksa, önceden ana karargahın onayı alınmalı, merkezi karar olmalı bu durum tam bir başıboşluk.

Munzur: Doğrudur, bizim de böyle bir talimatımız olmadı. Azad arkadaşın grubu kendi inisiyatifini kullanarak milletvekilini kaçırmış. Dersim eyaletinin aldığı bir karar değil.

Roj: Biz size kendi inisiyatifinizi kullanarak her türlü eylem yapın dedik. PKK gerçeğini anlamanız, bilmeniz lazım. Neden bireysel davranılıyor? Neden otorite kurulmuyor? Bu nasıl bir eylem, yönetimin haberi yok. Kimsenin haberi yok, alınan bir karar yok. Dersim gibi hassas bir coğrafyada Hüseyin Aygün kaçırılıyor, bu durumu nasıl düzeltecekseniz düzeltin.

Munzur: Anlaşıldı, talimatınız ne ise yerine getirelim.

Roj: Seyithan sen bizzat ilgilen.

(VATAN)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.