Hoşgeldiniz  

BORUSAN QUARTET FESTİVAL KAPSAMINDA MSKM’DEYDİ

admin | 23 Ocak 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

borusan_konser (0)Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali kapsamında Borusan Quartet Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde sahne aldı.

Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali kapsamında Borusan Quartet sahne aldı. Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’ndeki konseri 330’un üzerinde müziksever izledi.

Konser sonrası Mustafa Saffet Kültür merkezi genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’a çiçek takdim edildi.

Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’dan oluşan Borusan Quartet Viyolonsel programda şu yapıtları yorumladı:

  1. C. ERKİN: Yaylı Çalgılar Quarteti
  2. ÖÇAL – I. MİRZAYEV: Eski İstanbul
  3. IGUDESMAN: İstanbul
  4. KREİSLER: Aşk Sevinci
  5. MİRZAYEV: Sarıkamış Türküsü (Düzenleme)
  6. BALCI: Deli Dalga
  7. PIAZZOLA: “Seasons”
  8. V. BEETHOVEN: “Cavatina” 13 Numaralı Yaylı Çalgılar Quartetinden
  9. GÜRKAN: Tango Feeling
  10. BALCI: Nİhavend Longa (Düzenleme)

2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan topluluk Alban Berg Quartet, Julliard Quartet, Gürer Aykal, Joshua Epstein ve Maxim Vengerov gibi topluluk ve sanatçıların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. Borusan Sanat’ın İsviçre’deki Maggini Vakfı ile yaptığı işbirliği sonucu, 1776 yapımı Storioni keman, 1662 yapımı Amati keman, 2008 yapımı Conia viyola ve 1740 yapımı Guarneri viyolonsel gibi çok özel enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldular.

2010 yılında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünün ve yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldular.

Oğuzhan Balcı, Mahir Çetiz, Turgay Erdener, Özkan Manav, Alper Maral, Turgut Pöğün, Meliha Doğuduyal ve Hasan Uçarsu’nun kendileri için yazdığı yapıtların ilk seslendirilişini gerçekleştirerek Türkiye’nin çağdaş müzik repertuvarına da katkıda bulunan Borusan Quartet ayrıca kemancı ve besteci Aleksey Igudesman’ın kendileri için yazmış olduğu “Edirne’den Kars’a” ve “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü” adlı yapıtların da dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.