Hoşgeldiniz  

BOĞAZ’IN ÜÇÜNCÜSÜ ‘YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ’ AÇILDI

admin | 26 Ağustos 2016 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

yss_kopru-Birçok özelliğiyle Türkiye ve dünya mühendisliği açısından ilklerin yer aldığı köprü ile otoyolun açılışı Sarıyer Garipçe’de vatandaşların da katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başbakan Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçen bütün kamyon, otobüs ve TIR’ların yarından sonra şehir içine giremeyeceğini, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yönlendirileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, helikopterle geldiği Sarıyer Garipçe’de düzenlenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Anadolu otoyolu açılış Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katıldı.

yavuz_sultan-selim-koprusu-acildi

İstanbul’un iki yakası Asya ile Avrupa’yı 3. Kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılış tören, İstiklal Marşı ve ardından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Töreninde açılış konuşmasını kürsüye ilk gelen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yaptı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile devam eden konuşmalar Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşmalarını yaparak köprünün temel atma töreninde görevde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuşması ile sürdü.

DÜNYANIN EN GENİŞİ OLAN YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Son olarak kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, köprü geçişlerinin 31 Ağustos gece 00:00’a kadar ücretsiz yapılacağı müjdesini verdi.

ÇOCUKLARI CANLI BOMBA OLARAK KULLANILIYOR

Törende son günlerde yapılan terör saldırılarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların canlı bomba olarak kullanıldığını kaydederek;           Bakıyorsunuz, 12, 13, 14 yaşında yavruların vücutlarına bombaları bağlayıp, canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler, dinimize gölge düşürdüler ama bu oyunu da biz bozacağız, bu millet bozacak” dedi.

EĞER LİDER TAŞIN ARKASINA GİZLENİRSE MİLLET, ORDU DAĞIN ARKASINA GİZLENİR

Pazar günü baş sağlığı için Gaziantep’e gideceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer lider taşın arkasına gizlenirse millet, ordu dağın arkasına gizlenir. Bu bir kelam-ı kibardır, onun için üzerine üzerine yürüyeceğiz” şeklinde konuşarak terörle mücadeledeki kararlılığını dile getirdi.

BİRLİK VE BERABERLİKLE ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK

Köklü bir devlet geleneğimizin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, “Bugünden geriye doğru baktığımızda, millet olarak 2 bin 200 yıllık bir devlet ve ordu geleneğine, bin 400 yıllık bir medeniyet müktesebatına, bin yıllık bir coğrafi devamlılığa sahibiz. Bu kadim tarihin en önemli vasfı, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun, ulaşamayacağımız hiçbir hedefin olmayışıdır. 100 yıl önce Çanakkale Zaferi’ni, ardından İstiklal Harbi’ni millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz sayesinde kazandık. 15 Temmuz’da yine milletimizin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştık. İnşallah bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden, aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

yss

ERDOĞAN’DAN MÜJDE; “GEÇİŞ, 31 AĞUSTOS KADAR ÜCRETSİZ”

Açılış öncesi müjdesi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Şimdi buraya az boz harcamalar yapılmadı. Adil olacağız. İnsaflı olacağız. İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak. Hayırlı olsun diyoruz. Böylece 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olarak buradan seyahat ederek Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile tanışmış olacaksınız” diyerek 31 Ağustos’a kadar geçişlerin ücretsiz olacağını müjdeledi.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ’NDEN İLK GEÇİŞİ, CUMHURBAŞKANLIĞI OTOBÜSÜYLE

Açılış töreninin sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile konuklar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ilk geçişi, yoğun güvenlik önlemi altında Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle gerçekleştirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.