Hoşgeldiniz  

`Birlikte Yaşardık` perdelerini açtı

admin | 15 Şubat 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

BIRLIK~1Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın organizasyonunda ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımlarıyla ‘Birlikte Yaşardık’ isimli tiyatro oyununun galası gerçekleştirildi.

Oyunun galasına katılan Vali Mutlu, `Medeniyetimiz sevgi medeniyetidir` dedi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın organizasyonunda ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımlarıyla ‘Birlikte Yaşardık’ isimli tiyatro oyununun galası gerçekleştirildi. Oyun, Fırat Kültür Merkezi’nde (FKM) akşam saat 20:00`de sanat severlere perdelerini açtı.

Oyuna başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan olmak üzere çok sayıda sanatsever katıldı.

`Bu topraklar sevgi topraklarıdır `

Oyun sonrası sahneye çıkarak bir konuşma yapan Vali Mutlu, “Bu topraklar sevgi topraklarıdır. Netice itibarî ile nereden gelirse gelsin ve ne olursa olsun 76 milyon herkes sevginin bir temsilcisidir. Aslında medeniyetimizin bir sevgi medeniyeti olduğunu görüyoruz. Gurur duyduğumuz tarih ve medeniyetimiz bize hep hoşgörü ve sevgiyi tattırdı” ifadelerinde bulundu.

`Kendimizi ve tarihimizi izledik`

Oyunda tarihimizde yer alan kardeşliği ve hoşgörüyü gördüğünü söyleyen Vali Mutlu, sözlerine şöyle devam etti: “Osmanlı’dan kalan miras, bugün Cumhuriyetin de kültürel zenginliğinin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Bu oyunda bunun tiyatroda ki yansımasıdır.”

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de oyunda Türk toplumundan yansımalar gördüğünü söyledi. Başkan Demir, “Gördüklerimiz İstanbul’un fethinden bu yana yaşadıklarımız. Oyun çok başarılı.” dedi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.