Hoşgeldiniz  

BİRBİRİNİ KUCAKLAYAN TÜRKİYE İSTİYORUZ

admin | 24 Ekim 2016 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

chp_atasehir_hazir-1Basın mensupları ile bir araya gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, referandumun güçlü olasılık olduğunu erken seçim sürprizinin olabileceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Basın mensupları ile “İlçe Merkezindeki kahvaltı”da bir araya gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, önümüzdeki günlerde erken seçim sürprizinin olabileceğini ancak referandumun daha güçlü olasılık olduğunu belirtip referandum ve seçimin birlikte yapılma olasılığının da dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

chp_atasehir_hazir-2

“CUMHURBAŞKANIM” DİYEBİLMEM LAZIM; O DUYGU YOK!

Belediye ile uyum içinde Ataşehir’de CHP Örgütünün seçime hazır olduğunun altını çizen Altınkaynak, rakip olarak gördükleri siyasi partilerle iktidar mücadelesi vereceklerini vurgulayarak 14 yıldır iktidarda olan anlayışın ülkeyi getirdiği duruma işaret ederek, “Benim Cumhurbaşkanım diyebilmem lazım. O duygu yok şu anda. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı… Biz birbirini kucaklayan bir Türkiye istiyoruz” diye ifade etti düşüncelerini.

chp_atasehir_hazir-7

“YAKIN GELECEKTE SANDIK VAR MI?”

“Yakın gelecekte sandık var mı?” sorusuna, erken seçim sürprizinin olabileceğini ancak önümüzdeki günlerde Anayasa referandumunun gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu ifade ederek yanıtlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, seçimle ilgili gelişmelerin referandumun sonucuna göre şekillenebileceğini kaydetti.

chp_atasehir_hazir-9

ATAŞEHİR’DE BELEDİYE İLE ÖRGÜT UYUMLU ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ifade ettiği Ataşehir İlçe Örgütünün Kadın ve Gençlik kolları çalışmalarına da destek olduğunu kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve ekibi ile belediye meclis üyeleriyle uyum içerisinde olduklarının altını çizdi.

İlçe yönetiminin belediyenin işlerine karışmadığını, belediyenin de ilçe örgütünün işlerine karışmadığını ifade eden Hakkı Altınkaynak, karşılıklı saygıya dayanan bir çalışma anlayışının hakim olduğunu kaydederek; “Belediyeyi Belediye Başkanı, İlçeyi de İlçe Başkanı yönetir. Yerelde iktidarda olan Cumhuriyet Halk Partisi ilçelerindeki örgütleri arasında belediyesiyle, ilçesiyle en uyumlu çalışan örgütler arasındayız. Bu, Belediye Başkanımızın bana ve örgüte olan saygısından kaynaklanıyor. Başkanımız ‘İlçeyi İlçe Başkanı yönetir’ demiştir hep” ifadelerini kullanarak Ataşehir’deki uyumlu çalışmanın altını çizdi.

chp_atasehir_hazir-5

BASININ TEMSİLCİLERİ İLE “KAHVALTI”DA SOHBET

Her etkinlikte yanlarında olan, bölgenin, Ataşehir’in sorunlarını en iyi bilen yerel basının temsilcileri ile sohbet etmek istediklerini ifade eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydederek; “Yurttaşların bizlere nasıl baktıklarını, nasıl gördüklerini en iyi bilen sizsiniz. Bu nedenle basınımızla ilişkilerimizi hep sıcak tutuyoruz” dedi.

YERELDE VE GENELDE İKTİDARA TALİBİZ

Örgüt olarak çalışmalarını yeterli görmediklerini kaydeden Hakkı Altınkaynak yeterli görmeleri için yerelde iktidar olmalarının gerektiğinin altını çizerek; “Bir eksiğimiz var ki; bu güne kadar vatandaşlarımızın yeterli desteğini alamadık. Genel Başkanımızın çok çalıştığını biliyorsunuz. İstanbul İl Başkanımız Cemal Canpolat’ın gelmesi ile birlikte hem yerelde hem de hem de genelde iktidara talip olduğumuzu gür sesle ilan ediyoruz, vatandaşla paylaşıyoruz” diye konuştu.

chp_atasehir_hazir-10

CHP’NİN İKTİDARA GELMESİYLE TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAK

İlçe örgütü olarak konumlarını bildiklerini, hiçbir zaman Cumhurbaşkanı ve Başbakanı eleştirmediklerini bu yetkinin üst kurullarında olduğuna inandıklarının altını çizen Altınkaynak rakip olarak gördükleri siyasi partileri ile iktidar mücadelesi verdiklerini ve iddialı olduklarını kaydederek; “Her kesimi kanatları altında barındıran Türkiye’nin partisi CHP’nin iktidara gelmesiyle Türkiye’nin rahat nefes alacağına inanıyoruz. Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. 14 yıldır iktidarda olan  bir partinin ülkemizi getirdiği durumu görüyoruz. Yanlış giden bir şeyler var ki birbirlerine silahlar çekilerek 250 civarında şehidimizin, 2000’e yakın yaralımızın olduğu bir ortamın oluştuğunu herkesin kabul etmesi lazım. Yapılan yanlışlar bilerek yapıldı, ancak bu kadar zalim olacaklarını düşünemediler. Biz aslında bu ihanetin farkındaydık, ikaz ettik” ifadelerini kullandı.

chp_atasehir_hazir-4

KİMSENİN GÜVENCESİ HER HANGİ BİR KİŞİ OLAMAZ

Hiç kimsenin güvencesinin her hangi bir kişinin olmayacağının altının çizildiği kahvaltıda, toplumun ve ülkenin güvencesinin Anayasal kurumların kurumsallaşması olduğu vurgusu yapan Hakkı Altınkaynak, “demokrasiyi daha güçlendirmeliyiz. Özgürlükleri kısarak demokrasi güçlenmez. Demokrasinin evrensel kuralları vardır. Evrensel kuralların altına düştüğünüz zaman demokrasinin kalitesi düşer. Türkiye bu gün evrensel kurallardan çok uzaktadır. Ülkede yaşayan herkesin demokratik haklardan yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Darbelere her zaman karşı çıktıklarına, demokrasiyle gelenin demokrasiyle gitmesi gerektiğine inandıklarını kaydeden Hakkı Altınkaynak, hiçbir devlet adamına zarar gelmesini istemediklerinin altını çizdiği toplantıda şu açıklamaları yaptı:

Önümüzdeki süreçte Referandum olabilir. Ya da, referandumla birlikte bir erken seçim gündeme gelebilir.

chp_atasehir_hazir-8

ATAŞEHİR ÖRGÜTÜ SEÇİME HAZIR

Bir siyasi parti askeri birlik gibidir. Ne zaman alarm çalacağı belli değildir. Biz Ataşehir örgütü olarak, bütün mahallelerde sandık görevlerini belirlemişiz. Şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz. Ataşehir’de 2200 olarak belirlenen seçim görevlileriyle, engeli olanların belirlenerek güncellenmesini yapacağız. Küçükbakkalköy ve Barbaros mahallelerindeki üyeleri tek tek arayarak güncelledik. Ataşehir örgütü seçime hazırdır.

BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI OLMAKTAN DAHA BÜYÜK BİR ONUR VAR MI?

Başkanlık rejimiyle Türkiye iyi bir yere gitmez. Zaten tek kişi yönetiyor Türkiye’yi şu anda. 14 senedir tek bir zihniyet yönetiyor. Bu yetmiyor mu?  Bu ülkenin Başbakanı Cumhurbaşkanı olmaktan daha büyük bir onur var mı? Ben ana muhalefet partisiyim. Benim Cumhurbaşkanım diyebilmem lazım. O duygu yok şu anda. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı… Biz birbirini kucaklayan bir Türkiye istiyoruz.

chp_atasehir_hazir-3chp_atasehir_hazir-5

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.