Hoşgeldiniz  

Bihlun Tamaylıgil ‘Belediyelerimiz Kadın Dostu’

admin | 15 Şubat 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Ataşehir CHP, Bihlun Tamaylıgil, SöyleşiCHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın  ‘Bir Konu Bir Konuk’ söyleşi programının konuğu bu hafta,  CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil konusu ise, ‘Siyaset ve Sevgi’ oldu. 

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ankara’nın Ataşehir’e bakışı nasıl? Ankara’dan burası Ataşehir, İstanbul nasıl görünüyor? Ankara’da havalar nasıl? Soruları ile açılış konuşmasına başlayan Ataşehir CHP İçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil Genel Merkez’in mesajlarını getirdi.”diyerek sözü konuk CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’e bıraktı.

Yapacağımız genel değerlendirmeden sonra aile içi görüş alışverişi biçiminde devam edeceklerini ifade eden Bihlun Tamaylıgil, toplanının bir bölümünün basına kapalı devam edeceğini duyurdu.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın Eğitim Sekreteri Hasret Gönül Aykan’ın girişimi ile her hafta düzenlediği “Bir Konu Bir Konuk” söyleşi programının konuğu bu hafta, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil konusu ise; 14 Şubat sevgililer Günü’ne uygun olarak, “Siyaset ve Sevgi” olarak belirlendi.

Söyleşiye konuşmacıların dışında; PM Üyesi ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili Ayşe İnci Beşpınar, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Muammer Ayvalı, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Güzel ve özel bir günde Ataşehirliler ile buluştuğunu ifade eden Tamaylıgil bu günün 14 Şubat Sevgililer Günü olmasına dikkat çekerek; herkesin gönlünde bir sevgi olduğunu, bu sevginin verdiği inanç ve yaşam mücadelesi olduğunu ifade ederek, bu sevgiyi, bu mutluluğu, bu neşeyi yaşatan herkese teşekkür etmek gerektiğini ifade ederek, Sevgililer Günü kutlama mesajı ile başladı konuşmasına.

 

FOTOLAR GELİYOR…

“Dünyanın her kıtasında, gelişmiş yada gelişmemiş her ülkesi ile birlikte Türkiye’de de kadına karşı şiddet ve cinsiyet eşitsizliğinin oluştuğu bu dönemde, bu duruma karşı ortak hareket bilinci oluştu. Bu gün kadınlar tepkilerini şiddete verecekler.”diyerek, kadına şiddetin toplumsal sorun haline geldiğine dikkat çeken Genel Sekreter Tamaylıgil; İstanbul’un birçok ilçesi ile birlikte Türkiye’nin bir çok yerinde tüm dünya ile birlikte bu harekete destek veren yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti.
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil; “Biz kadın olarak çıkartılacak otak seste ve bu eylemde katılımı olabildiğince sağlamaya çalışacağız.”cümlesiyle de kadına karşı şiddete tepki hareketine verdiği desteği gösterdi.

“Bu toplantıda sevgiyi konuşacağız” diyerek söyleşi konusunun günün özelliğine uygun belirlendiğini ve sevginin paylaşımının verdiği gücü konuşacaklarını belirten Tamaylıgil; “Bu özel tepkiden dolayı Türkiye’nin de gündeminde de olan ve ülkemizde de uygulanan şiddet ve bu şiddete karşı güya yasamada yapılan çalışmaları konuşacağız. Ama yasa yapmakla iş bitmediğinin gerçek örneklerini görüyoruz günümüzde. Ayrılmış, ayrılmak üzere olan veya eşinden şiddet gören, taciz gören kadınların sesinin duyulmaması noktasındaki sorunları paylaşacağız.”diyerek kadınların önemli sorunlarının altını çizdi.

Ataşehir Belediyesi Önemli Çalışmalar Yapıyor

Partisine ait belediyelerin kadın dostu politikalar izlediğini, bu doğrultuda ilke ile hareket ettiğini belirten Bihlun Tamaylıgil ; “Yöneticileri arasında kadınlar ve kadın duyarlılığını yerel yönetimlere yansıtan birçok belediye olduğunu söyledi. Kadın dostu belediyeciliğin; uluslar arası literatürde BM’nin normlarını koyduğu, yani sokaktaki güvenliği ve günlük yaşamdaki rahatını sağlayacak olan hizmetlerin oluşturulmasına, kadının iş gücü ve ekonomiye katkı sağlarken yanında yerel yönetimi hissetmesine veya bireysel eğitim ve gelişmesinde her türlü kadının yanında olduğunu hissetmesini sağlayan bir yerel yönetim çalışmalarının bütünü olduğunu açıkladı.

 

Ataşehir Belediyesi’nin bu konuda önemli çalışmalar yaptığına dikkat çeken Tamaylıgil; İstanbul ve Türkiye çapında 2009 Yerel Yönetim Beyannamesi’nin de hedefi olan kadın dostu belediyeciliğini en güzel şekilde uygulamaya çalıştıklarını ifade etti.

Kadın ve Emkteki Can Kaybı Terör Gibi

“Türkiye genelinde karşımıza çıkan cinayet vakaları ve göz göre göre kaybolan hayatlar başarının ne durumda olduğunu ortaya koymaktadır.”diyerek, yasamadaki kadın politikasının başarısızlığını gündeme getiren CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil; Terörde kaybedilen hayatlar kadar, Türkiye’de kadına karşı işlenen “kadına karşı terör” olarak da adlandırılabilecek suçların sonuçları ile karşı karşıya olunduğunu ifade etti.
Sosyal demokrat bir parti olduklarına dikkat çeken Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, hedeflerinin insan ve insanın mutluluğu, refahı ve bunları sağlayacak olan hizmetin verilmesi olduğunu söyledi.
İnsan gözü ile bakıldığında terör kadar önemli bir başka konunu da emek ve ekmekçilerin yaşadıkları iş kazaları sonucu ortaya çıkan can kaybı olduğunu belirten Genel Sekreter, çeşitli iş kazaları, maden kazları ve yangınlar sonucu kaybedilen hayatlardan örnekler vererek; “Bunların yasaları çıktı mı? Uygulama yapılıyor mu? Hayır!… ve maalesef binlerce insan bu iş kazalarında hayatlarını kaybetmeye devem ediyor. Bu gün bunun söylemde değil eylemde gösterilmesi gerekiyor. Maalesef AKP iktidarı ile beraber insanın değerinin, öneminin bu derece geri plana atıldığı, sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yöneten Sayın Başbakan’ın önlenemez değer artışı ve çevresindekilerin gelir artışı ile ölçülen bir sürece taşındığını da açıkça görüyoruz. ”diye konuştu.

Türkiye’nin kötü yönetildiğinin altını çizen Bihlun Tamaylıgil, İç ve dış politikalarda Türkiye’nin her gün yeni bir risk, yeni bir kayıp yaşadığını söyleyip, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamayı örnek göstererek Suriye politikasında gelinen nihai sonuç olarak nitelendirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.