Hoşgeldiniz  

Beyoğlu’nda, Eğitimde Sosyal Medya Söyleşisi Gerçekleşti

admin | 21 Ocak 2013 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Teknoloji A- A+

beyoglu_ogretmen_evi_ilker_eraslan_Beyoğlu Öğretmenevi Haliç Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Muammer YILDIZ’ ın ev sahipliğinde ‘EĞİTİM ORTAMI OLARAK SOSYAL MEDYA SÖYLEŞİSİ gerçekleşti.

İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız bir ilki gerçekleştirdi.

“EĞİTİM ORTAMI OLARAK SOSYAL MEDYA SÖYLEŞİSİ” BEYOĞLU ÖĞRETMEN EVİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Beyoğlu Öğretmenevi Haliç Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Muammer YILDIZ’ ın ev sahipliğinde gerçekleşen “EĞİTİM ORTAMI OLARAK SOSYAL MEDYA SÖYLEŞİSİ” ne, eğitimciler, eğitim denetçileri, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, sosyal medya uzmanları yanında Okuyan Toplum Projesi’nden Ferhat Özen de katıldı. Muammer Yıldız toplantıyı açış konuşmasında İsmet Özel’in, “Medya’nın gücü yok, gücün medyası var” sözünü aktararak konunun iki keskin ucuna vurgu yaptı. Muammer Yıldız toplantının eğitime ilişkin önerisi ve derdi olan herkese açık olduğunu, kendisinin de ulaşılabilir olmaya çok önem verdiğini söyleyerek buna örnekler verdi. Eğitimde sosyal medyadan en geniş şekilde yararlanılmasını isteyen Yıldız, kısıtlamaların yine eğitimin gerektiği yerde ve gerektirdiği kadar olacağını söyledi.

FOTO GALERİSİ

Toplantıda ayrıca Milli Eğitim ArGe’ de görevli Gökhan Yücel, YÖNDER başkanı Mehmet Gültekin, Genç Girişimciler, Okuyan Toplum Projesi adına konuşmalar yapıldı. Ayrıca değişik il ve ilçelerden gelen öğretmenler de söz alarak görüşlerini açıkladılar.

Okuyan Toplum Projesi adına konuşan Ferhat Özen, araç amaç ilişkisi bağlamında sosyal medyanın her araç gibi doz aşımıyla birlikte zehir etkisine dikkat çekti. Dijital çağda bu çağın çevrim içi çocuklarına okumayı sevdirmenin çok önemli bir eğitim bilimsel sorunu olduğuna, odaklanma süreleri on dakikaya düşmüş elektronik kuşağa okumayı sevdirecek bir yöntemi geliştirdiklerini ve 150 okula ulaşarak dijital yerlilere okuma aşısı yaptıklarını ve onları okumaya güdülediklerini, bir anlamda uyguladıkları kültür şokuyla onları okumaya kışkırttıklarını söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.