Hoşgeldiniz  

Beşiktaş Liverpool karşısında tarih yazdı

admin | 26 Şubat 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Spor A- A+

besiktas-liverpoolBeşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında İngiltere’nin Liverpool takımı karşısında 5-4 galip geldi ve bir üst tura yükseldi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında İngiltere’nin Liverpool takımı karşısında normal süresini ve uzatmalarını 1-0 önde tamamladığı maçta, penaltıları da 5-4 geçerek kupada 3. tura yükseldi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında İngiltere’nin Liverpool takımına karşı normal süresi ve uzatma dakikalarını 1-0 önde geçtiği maçta, penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük sağlayarak tur atladı.

Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma bölümleri Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlanınca, Liverpool ilk maçı aynı skorla kazandığı için penaltı atışlarına geçildi. Siyah-beyazlı ekip penaltılarda rakibine 5-4’lük üstünlük sağlayarak son 16 takımın mücadele edeceği 3. tura yükseldi.

İkinci yarıya iyi başlangıç yapan Beşiktaş, ilk bölümlerde özellikle ceza alanı dışından çektiği şutlarla rakip kaleyi yokladı. Bu devrede kanat değiştiren ve sol tarafta oldukça hareketli bir görüntü çizen Gökhan Töre önderliğinde etkili ataklar geliştiren siyah-beyazlılar, aradığı golü 72. dakikada buldu. Maçın 61. dakikasında Sosa’nın yerine oyuna dahil olan Tolgay Arslan, bu dakikada ceza alanı dışından kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da ataklarını sürdüren Beşiktaş, uzatma dakikalarında Demba Ba’yla ikinci gole yaklaştı. Senegalli futbolcunun vuruşunda top direğe takılınca, normal süre Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Güzel futbolunu uzatma bölümlerinde de sürdüren siyah-beyazlılar, buna karşın kendisine tur için gereken ikinci golü bulamadı.

İlk 45 dakikada olduğu gibi ikinci 45 dakikaya da kontrollü başlayan ve tamamen savunmayı düşünen Liverpool, bu yarıda rakip yarı alanda çoğalmakta zorlandı. Yediği golden sonra da Beşiktaş’ın etkili futbolu karşısında topu ileriye taşımakta güçlük çeken İngiliz temsilcisi, üretkenlikten uzak bir futbol ortaya koydu. Uzatma bölümlerinde de etkisiz bir görüntü çizen Liverpool, skoru değiştirmeyi başaramadı.

51. dakikada Beşiktaş’ta Sosa’nın pasında topla buluşan Serdar Kurtuluş, ceza alanı dışından sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Kaleci Mignolet uzanarak köşede topu kontrol etti.

53. dakikada Beşiktaş’ın sol kanattan gelişen atağında Sosa ceza alanı dışında sol çaprazdan yerden sert vurdu. Kaleci Mignolet sol köşeye giden topu yatarak kontrol etti.

56. dakikada Liverpool’un sağ taraftan kazandığı köşe vuruşunda Allen ceza alanına ortaladı. Penaltı noktası civarındaki Lovren’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Cenk’te kaldı.

63. dakikada Beşiktaş’ta sol kanatta topla hareketlenen ve ceza alanına sokulan Gökhan Töre’nin sol çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

70. dakikada Tolgay’ın uzak mesafeden sert bir vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

72. dakikada Beşiktaş, Tolgay’ın güzel golüyle öne geçti. Sol kanattan hareketlenen ve ceza alanına sokulan Gökhan Töre’nin pasında topla buluşan Demba Ba topuğuyla meşin yuvarlağı Tolgay’ın önüne bıraktı. Tolgay’ın ceza yayı üzerinden sert vuruşunda, top sol köşeden filelerle buluştu: 1-0

90+2. dakikada Beşiktaş, Demba Ba’yla direğe takıldı. Siyah-beyazlıların sol taraftan kazandığı köşe vuruşunda Gökhan Töre ceza alanına ortaladı. Necip’in kafa vuruşunda Liverpool defansından seken top, Demba Ba’nın önünde kaldı. Demba Ba’nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.

Normal süresi Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlanan maç uzatmaya gitti.

– Uzatma bölümleri

95. dakikada sol taraftan hareketlenen Opare’nin uzak mesafeden yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

100. dakikada Demba Ba’nın pasında ceza alanında topla buluşan Hutchinson sağ çaprazdan sert vurdu. Kaleci Mignolet’in güçlükle önlediği topu, savunmada Skrtel uzaklaştırdı.

115. dakikada Kerim Frei’ın pasında ceza alanına giren Demba Ba’nın sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşmanın uzatma bölümleri de Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

– Penaltılar

Beşiktaş’ta Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson ve Tolgay Arslan, penaltı atışlarını gole çevirdi.

Liverpool’da ise Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen penaltıları gole çevirirken, son atışta Lovren isabet kaydedemedi.

Beşiktaş böylece rakibini penaltılarla saf dışı bırakarak, tur atlayan taraf oldu.

TRT Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.