Hoşgeldiniz  

BEKLENEN KAR EĞİTİM TATİLİYLE GELDİ

admin | 13 Aralık 2016 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

kar_egitimMeteorolojinin uyarıları doğrultusunda beklenen kar, İstanbul ile birlikte yurdun önemli bir kısmını etkisi altına aldı. Yer yer etkili olan kar yağışı okul tatilini de getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda etkili kar yağışı nedeni ile eğitimin aksadığı iller arasında; Tunceli merkez ve 5 ilçesi,  Sivas’ın 5 ilçesi, Bitlis Merkez ilçesinde Milli Eğitim’e bağlı okullar 14 Aralık Çarşamba günün 1 gün süreyle tatil edildi. Beklenen kar yağışı eğitimde tatil getirdi.

Meteoroloji’ye göre kar yağışının beklendiği ve akşam saatlerinde başlayan İstanbul’da şu ana kadar her hangi bir tatil açıklaması gelmedi.

EĞİTİMİN KAR NEDENİYLE TATİL OLDUĞU YERLER:

Yetkililerden şu ana kadar yapılan açıklamalara göre 14 Aralık Çarşamba günü;

TUNCELİ’DE MERKEZ ve 5 İLÇE

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Tunceli merkez ve köylerinde, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süre ile eğitime ara verildi. Ayrıca, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelliler de tatil kapsamında 1 gün süreyle izinli sayılıyor.

SAKARYA’DA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA

Sakarya’da yarın kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sisteme bir gün ara verildi. Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojinin verilerine göre 14 Aralık Çarşamba günü beklen kar yağışının etkili olacağı için tedbir olarak taşımalı sistemle eğitime il genelinde 14 Aralık Çarşamba günü tatil kararı verildiği belirtildi.

SİVAS’IN 5 İLÇESİNE OKULLAR TATİL

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Sivas’ın Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova ve Yıldızeli ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle kaymakamlıklar tarafından ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün süreyle ara verildi.

BİTLİS MERKEZDE OKULLAR TATİL

Bitlis’te sabah saatlerinde başlayan akşam saatlerinde tipi ve fırtına olarak etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy okullarının bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

DÜZCE, BOLU’NUN GEREDE VE KASTAMONU İLÇELERİ

Batı Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Düzce kent merkezi, Bolu’nun Gerede İlçesi ve Kastamonu’nun Ağlı İlçesi’nde eğitime bir gün ara verildi. Karabük’ün Eflani ve Ovacık ilçeleri ile Kastamonu’nun Ağlı, Şenpazar, Cide, Küre ve İnebolu ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Düzce kent merkezi, Bolu’nun Gerede İlçesi ve Kastamonu’nun Ağlı İlçesi’nde eğitime bir gün ara verildi.

Karabük’ün Eflani ve Ovacık ilçeleri ile Kastamonu’nun Şenpazar, Cide, Küre ve İnebolu ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullar yarın tatil edildi.

Ayrıca Gerede ve Düzce’de bulunan engelli ve hamile personele de idari izin verildi.

TOKAT’TA EĞİTİME KAR TATİLİ

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde, Başçiftlik Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararla okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.