Hoşgeldiniz  

BEDES BEYKOZ’DA ÇOCUK VE MEDYA HAREKETİ’Nİ BAŞLATTI

admin | 09 Aralık 2013 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Okuyan BeykozBeykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nejat Yayla   Ekran Bağımlılığı konusunda velilere verdiği konferans nedeniyle Ferhat Özen’i kutladı.

Recep Kenan/haberinasli.com

1.TÜRKİYE ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ SONRASI İLK ÇALIŞMA

BEDES,   OKUYAN TOPLUM PROJESİ’YLE BİRLİKTE ÇOCUK VE MEDYA HAREKETİ’Nİ BEYKOZ’DA HAREKETE GEÇİRDİ.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nejat Yayla   Ekran Bağımlılığı konusunda velilere verdiği konferans nedeniyle Ferhat Özen’i kutladı ve kendisine teşekkür ettiler.

Beykoz Eğitimi Destekleme Derneği (BEDES )’in  on yıldan uzun bir süredir yürüttüğü  okuyan bir Beykoz  yaratma çalışmaları, Okuyan Toplum Projesi’nin  çalışmalarıyla da  birleştirilince, 1.Türkiye Çocuk Ve Medya Kongresi sonrası, Çocuk ve Medya Hareketi’nin Beykoz özelinde, planlanandan daha  erken harekete  geçmesine neden oldu gibi…  Bu da hareketin geleceği için şimdiden yeni bir umut yarattı.

BEDES’in yürüttüğü  kadınlara dönük Meşale   Anneleri çalışmasının bugünkü konuşmacısı geçen ay olduğu gibi yine Ferhat Özen’di ve bu kez konusu Ekran Bağımlılığı ve Medya Okur yazarlığıydı.  Özen’in konuşmacı olduğu bugünkü konferansa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nejat Yayla’nın yanı sıra,  Belediye Başkan yardımcısı Nevin Çalışkan ve Beykoz’da örgütlü çeşitli dernek temsilcileri de katıldı.   Konferansı izleyen bu dernek başkan ve temsilcilerinin bazıları şöyle:   Ardahanlılar Derneği Kurucu ve onursal Başkanı Alaattin Kılıç, Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Asım Özdemir,  Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç Beykoz eski zabıta müdürü Hakkı Emanet, Beykoz CHP belediye meclis üyesi aday adayı Gökhan Taneri Vural, Beykoz OFD Kurucu Başkanı Saniye Serap Beşer.  Özen Meşale Annelerine ve konuklara adeta bir kültür şoku uygulayarak unutamayacakları bir gün yaşattı.

ÇOCUK VAKFI, EĞİTİCİ KİTAPÇIKLARLA DESTEK VERDİ

Çocukların eğitimi ve çocuk hakları üzerine önemli araştırmaları olan ÇOCUK VAKFI da gönderdiği eğitici dökümanlarla çalışmaya destek verdi. Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve RTÜK’le birlikte 1.Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin de düzenleyicisi olan Çocuk Vakfı’nın bu desteği Çocuk ve Medya Hareketinin gelecekte yapacağı çalışmalar açısından  güzel bir başlangıç  olarak değerlendirildi.  Medya Okur Yazarlığı konusunda duyarlılık ve bilinç kazandırıcı kitapçık ve broşürleri ilgiyle karşılandı. Özen konferansında sık sık  1.Türkiye Çocuk Ve Medya Kongresi’nde alınan kararların önemine dikkat çekti. Önümüzdeki 4 yıl boyunca, Strateji ve Uygulama Planı çerçevesinde etkinlikler ve eğitici programlar, projeler yürütecek Çocuk ve Medya Hareket’ine Beykoz’un daha büyük duyarlılık göstereceğine inancını dile getirdi.

KONFERANSA BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL ÇELİKBİLEK’LE BİRLİKTE  İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ  NEJAT YAYLA DA KATILDI

BEDES’in düzenlediği, Medya Okur Yazarlığı ve  Kitapla Barışma Söyleşileri’ne dinleyici olarak katılan  Beykoz  Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nejat Yayla da konferans sonrası söz alarak konuşmacı Ferhat  Özen’i kutladılar. Günümüzde Medya Okur Yazarlığının ve temel okuryazarlık eğitimi süreçlerinin önemine dikkat çektiler. Belediye Başkanı bu konuda BEDES’e her türlü desteği verdiğini ve vereceğini söyledi.  Başta BEDES başkanı Gülay Demirel olmak üzere emeği geçen herkese bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür etti.

BEDES Başkanı Gülay Demirel de Özen’e yaşattığı bu kültür şoku için teşekkür ederken, dijital çağda,   elektronik medyaların toplumu nasıl kör edebileceğini gördük. Sarsıldık, uyandık, Beykoz’u Beşiktaş gibi Kadıköy gibi bir kültür havzası yapmak için şimdi daha çok çalışmak istiyoruz, dedi.

BEDES’in çiçeğini Belediye Başkanının elinden alan Özen’ bu çiçeği benden çok Meşale Anneleri hak ediyor diyerek çiçeği Meşale Anneleri Başkanına verince salondan alkış aldı.

okuyan toplum -3

okuyan toplum -2

okuyan toplum -1

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.