Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi; ‘Muhtarlar Yerel Yönetimlerde Temsil Edilmeli’

admin | 24 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

muhtarlarAtaşehir Belediyesi ve Ataşehir Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği toplantıda Başkan Battal İlgezdi ile Ataşehir mahalle muhtarları ve azaları buluştu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Sahan Restaurant’ta saat 19:00 da başlayan toplantıya; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Kayhan, İsmail Kabakçı, Hüseyin Hışman, Zülfiye Çam, Ataşehir Belediyesi birim müdürleri, Ataşehir’deki mahallerin muhtarları ve azaları eşleri ile birlikte katıldılar.

Muhtarların Sorumlulukları Çok, Yetkisi Yok

“Ezberi bozalım dedik.”diyerek açılış konuşmasına başlayan Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Mevlana Mahallesi Muhtarı İsmail Levent; “Dedik ki, Ataşehir Belediyesi’nin katkıları ile birde biz davet edelim muhtarlarımızı. Sadece muhtarlar ve azalarla sınırlı kalmasın istedik. Eşlerinin de katılmasını istedik muhtarlarımız ve azalarımızın. Belediyemizin başkan, başkan yardımcıları ve müdürlerinin de eşleri ile birlikte katıldığı bir akşamda birlikte olalım istedik. Ataşehir Belediyesi her dönem muhtarlara yardımcı olmuştur. Ben teşekkür ediyorum arkadaşlarım adına. Yeni bir derneğiz. Muhtarlar Federasyonu kuruldu. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nu kurarak muhtarların sorunlarını çzmekte daha etkin olmak için güç birliği oluşturuyoruz.

Sorumlulukları çok ama yetkisi hiç olmayan muhtarların yerlerinin konumunun ve protokolünün en iyi yerde olmasının mücadelesini başlattık.

“Muhtarlar Yerel Yönetimlerde Temsil Edilmeli”

Ataşehir Belediye Başkanı, Başkan yardımcılarını ve Ataşehir muhtarlarını buluşturan toplantıda yaptığı kısa konuşmada, muhtarlara eşlik edip geceye katılan eşlerine teşekkür ederek başladı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi. Başarının asıl sahiplerinin muhtarların eşleri olduğuna inandığını söyledi.

Muhatarları “Kale Komutanı” olarak gördüğünün belirten Başkan İlgezdi; seçim dönemi geldiğinde varı yoğu ile çalıştıklarını ama ellerinde hiç imkanları olmadığını ifade etti. “Yetkisi yok muhtarların. Yetkisiz muhtarlar maalesef.”diyerek muhtarların yetkisinin ellerinden alındığına dikkat çeken Başkan Battal İlgezdi; “Mutlaka muhtarlara yetki verilmeli. Muhtarların yerel yönetimlerde temsil hakkı olmalı. Biz belediye başkanlarını halk seçiyorsa onları da halk seçiyor. Yerel yönetimlerin toplantılarına katılıp görüş sunma yetkileri olmalıdır. Maalesef muhtarların bu yetkileri yok.

Muhtarlar Türkiye’nin her yerinde büyük güçlüklerle çalışıyorlar. Bütün yetkileri alındı ellerinden. Ceplerinden para vererek eleman çalıştırıyorlar. Hiçbir katkı almadan ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ben bunu Sayın Genel Başkanıma ve diğer partilerin yetkilerine ilettim. Bu konuda, CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili Celal Dinçer 1 ay önce bir önerge verdi. Muhtarlara mutlaka maaş bağlanmalı. Maaşı devlet ödememeli. Muhtarların maaşları mutlaka yerel yönetimler tarafından, belediyelerin kendi bütçelerinden ödenmeli. Muhtarlar mutlaka maaş almalı, azalarımız da azda olsa maaş almalı ve belediye meclisi üyeleri de mutlaka maaşa bağlanmalı.”diye ifade etti düşüncelerini.
Konuşmalar sonrası birlikte fotograf çektiren muhtarlar geceye yemek ve sevilen sanatçı Bedri Ayseli’nin söylediği türkülerle eğlencelerine devam ettiler.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.