Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi ‘Din Görevlileri Belediye Gelirinden Pay Almalı ‘

admin | 07 Ekim 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

CHP Ataşehir İlçe Teşkilatı’nın  Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ndaki toplantısında Ataşehir Belediye Başkanı Baattal İlgezdi  ‘Din görevlileri belediye gelirinden pay almalı ‘ dedi

CHP Ataşehir’deki Din Görevlileri ile Kahvaltıda Buluştu

Recep Kenan / Atasehir

Cumhuriyet Halk Partisi Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlediği kahvaltılı toplantı ile din görevlilerini bir araya getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir araya getirdiği Ataşehir’de görevli din görevlilerine, Ataşehir Belediye Spor Tesisleri Cercis Murat Konağı’nda kahvaltı verdi.

RESİM GALERİSİ

KAHVALTI RESİMLERİ TIKLA

Ataşehir’de görev yapan din görevlilerinin buluştuğu kahvaltıya, davet sahibi CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Alıtınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Semih Selimoğlu, Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Rahman BAKİ, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, İnci Beşpınar, Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri katıldılar.

Toplantıda konuşan Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç Güzel şeylerin tekrarında fayda olduğunu söyledikten sonra; “Bizim için önemli olan bu haftada bizleri davet eden Ataşehir Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’nın davetine katıldık. Birlik ve beraberliğimizin simgesi olarak buradayız.” dedi.

Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, “camiler bizim tapu senedimizdir. Özgür olmamızın simgesidir camiiler. Aynı zamanda camiler bizim kimliğimizdir.” diye devam den sözlerini; Sevinçlerin paylaştıkça büyüdüğünü, üzüntülerin ise paylaştıkça azaldığını ve birlik beraberlin devam etmesi gerektiğini ifade ederek tamamladı.

Ataşehir Azeri Camii İmamı Mehdi Aksu; “Dinimize en çok zarar veren, en tehlikeli şey mezhepçiliktir. “dedi. Mezhepçilik ile ilgili İmam Maliki’nin sözünü örnek gösteren Mehdi Aksu; ”Bir kimsenin yüzde 99 değil yüzde bir bile Müslüman olduğunu düşünürsem ona saygı duyarım” dedi. Mezhepçiliğin ayrıştırmayı doğurduğunu söyleyen Aksu, mezhepçilikle her zaman mücadele edeceğini söyledi.
Din Görevlileri Belediye Gelirinden Pay Almalı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Ataşehir’de görev yapan din görevlilerine hitaben, Takım tutar gibi parti tutulmaması gerektiğini ifade ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Toplumda sevgi eksikliği var. Bu eksiklik çok önemli. Tamiri için bütün siyasi partilerin, herkesin elini taşın altına sokması lazım.

Din görevlilerimizin gelirlerinin düşük olduğunu biliyorum. Çoğu din görevlisinin ev yok. Biz belediye olarak katkıda bulunmak istiyoruz. Din görevlilerinin belediyenin gelirlerinden pay almaları gerektiğini düşünüyorum. Belediyenin gelirinden pay vermek istiyorum ama mevzuat izin vermiyor.

Kimsenin dini, mezhebi ve ırkı kimseyi ilgilendirmemeli. Bu ülkeyi birlikte kurduk. Din görevlileri ve ibadethanelerimizin kurtuluş mücadelesinde payı çok büyük. Camilerimiz kurtuluş savaşında en önemli depolarımız olurken kahramanları da din görevlileri idi.

Ataşehir’deki ibadethanelerin temizlik ve bakımlarını düzenli olarak yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Ataşehirdeki ibadethane ve dini tesislere her türlü maddi desteği veriyoruz. Gücümüz yettiği kadar desteğimizi sürdüreceğiz.

Davetlerine katıldıkları için başta Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç olmak üzere bütün din görevlilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Alıtınkaynak, ülkenin kuruluşunda din görevlilerinin önemli payı dolduğunu dile getirip, bu gün de birlik beraberlik ve devletin devamında aynı önemlerinin devam ettiğini söyledi. Demokratik yapıda, inananların inançlarında özgür olmalarını ifade eden Altınkaynak, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana insanların inançlarını özgürce yaşadıklarını belirtti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.