Hoşgeldiniz  

Başkan İlgezdi “Gazeteciler Günü”nü kutladı

admin | 10 Ocak 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

Baskan _Battal_ilgezdiAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayıp, Demokrasinin önemli koşullarından birinin basın ve ifade özgürlüğü olduğunu söyledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan İlgezdi, “Demokrasinin en önemli koşullarından biri basın ve ifade özgürlüğüdür” dedi.

Her yıl 10 Ocak tarihinde kutlanan “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, gazetecinin birinci görevinin gerçeğe ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyması olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gazeteci bu görevi yerine getirirken haberleri dürüstçe toplama, yayınlama özgürlüğüyle tarafsız yorum ve eleştiri hakkını da savunmalıdır. Gazeteci, adına layık olan genel hukuk kuralları kapsamında mesleki konularda hükümetlerin ya da herhangi bir çıkar gurubu veya kişinin her türlü müdahalesini de reddetmelidir.”

Kitle iletişiminin yapı taşlarının basın emekçileri ile çalışan gazeteciler olduğunu ifade eden Başkan İlgezdi, “İlkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini büyük bir özveriyle gerçekleştiren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.