Hoşgeldiniz  

Başkan Battal İlgezdi ‘Yenisahra Planını Engellemeyin!’

admin | 17 Ekim 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

battal_ilgezdi_yenisahra_imarAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Meclisinden çıkmayan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısının 3. Oturumunda gündem dışı konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 20 aya yakın zamandır bir türlü tamamlanamayan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin planı ile ilgili açıklamalarda bulunarak; İBB’nin planı çıkarmamamsı durumunda Protokol gereği İller Bankası ile plan yapacaklarını söyledi.

Planın Meclisin ilk toplantısında gündeme gelmemesi durumunda, İller Bankası ile yaptıkları protokolü işleme koyacağını söyleyen Başkan İlgezdi, yaptığı açılamada; Ataşehir’in planlarını Ataşehirli meclis üyelerinin de desteği ile Büyükşehir Belediyesi’nin çözmesini temenni ettiğini söyledi.

Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki dere yataklarının yıkım kararı olduğunu ve uygulanmasının zorunluluğunun altını çizen Başkan İlgezdi Ak Partili üyelerin de desteği ile bu insanların mağduriyetini gidermek için iş birliği yapmak istediğini söyledi.

Ataşehir’’in planlarının tamamının yapılmasının plan bütünlüğü için gerektiğine dikkat çeken İlgezdi, Yeni Çamlıca’nı tapu sorununu çözmek için Ak Partili üyelerle birlikte çalışacaklarını belirtti.

Ataşehir’in Planlarını Ataşehirli Üyelerin Desteğiyle İBB Çözsün

Hem Çevre ve Şehircilik Bakanı, hem de İller Bankası Genel Müdürü ile görüşerek plan için protokol imzaladıklarını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, temennisinin Ataşehir’in planlarını Ataşehirli meclis üyelerinin de desteği ile Büyükşehir Belediyesi’nin çözmesi olduğunu vurgularken; Büyükşehir, Ataşehir’in planlarını yapmamakta ısrar ederse, protokol gereği planı İller Bankası ile yapacaklarını söyledi.

Ataşiehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Meclis kürsüsünden gündem dışı yaptığı konuşmasında, İBB Meclisine itirazlar değerlendirilmek üzere gönderilen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na değindi.

“İBB Üyesi Arkadaşlar Yenisahra Planını Engellemeyin!”

Başkan İlgezdi, “Özellikle Yensahra ve Barbaros mahallelerinin planları Büyükşehir Meclisi’ne gelip gidiyor” sözleri ile 20 aya yakın zamandır İBB Meclisinde onay bekleyen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na dikkat çekerek; “Burada Büyükşehir Meclis üyesi arkadaşlarımız var. Onların da desteği ile arttık bu planlar çıksın. Burada ilginç bir tablo var. Bu bölgede Adalet ve Kalkınma Partisi %70 oy alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi %15 oy alıyor. İnsanlar gelip kırk yıl önce mesken tutmuşlar. 40 yaşındaki adam 80 yaşına gelmiş. Burada bunu engellemenin kimseye faydası yok. Amaç buranın plan sorununun çözülmesidir. Burayla birlikte Ataşehir’in diğer bölgelerinin de plan sorunları çözülmeli.  Çözümsüzlüğün bize faydası olsa oradaki oylarımızı %40-50’lere çıkartırdık. Buralardaki imar sorunu çözülürse vatandaşlar da müteahhitlerle kat karşılığı sözleşme yapıp ev sahibi olur. Katkısı olan herkese dua eder. Büyükşehir Meclisi Üyesi arkadaşlarımın hepsine sesleniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet Kalınma Partili arkadaşlarıma… Sizden ricam; mecliste gündeme gelecek Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nı engellemeyin. Kimseye faydası yok bunun” dedi.

Hem Bakanla, hem de İller Bankası Genel Müdürü ile görüşerek protokol imzaladıklarını vurgulayan İlgezdi; “Ben hem Sayın Bakanla görüştüm, hem de İller Bakası Genel Müdürü ile görüştüm. Protokol burada.  Bir örneğin de Adalet ve Kalkınma Partisi Gurup Başkan Vekiline vereceğim. Bu Ataşehir’in planları için yapılmış bir protokoldür. Eğer çözülmezse bu protokolü işleme koyacağım. Yapacağım başka bir şey yok. “Battal İlgezdi senin arsaların varmış orada” diyorlar. Bir metrekare yerim yok benim Yenisahra’da. Nasıl plan yapıldığı zaman teşekkür etmişsem, plan çıkarsa yine İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederim.  O plan yapılacak ki ben de 1000’lik planı yapayım. Burada tekini arkadaşlarım var. Varsa eksikler birlikte düzeltilsin” sözleri ile 1/1000’lik planın yapımı sırasında işbirliğine açık olduğunu ifade etti.

1/Binlik Plan İçin 1/5000’lik Planı Bekliyoruz

İlçe yetkisindeki Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama Planı’nı yapmak için İBB’den gelecek olan 1/5000 ölçekli planı beklemek zorunda olduklarını vurgulayan İlgezdi; “Yasal olarak 1000’lik planda da yukardan gelen neyse ona uymak zorundayız. Eksiklerimiz varsa tamamlayıp göndereceğiz. Zaten planı yine İBB onaylayacak. Plan yarın gündeme gelmezse ben de konuşmaya başlayacağım. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin muhtarlarını, cami hocalarını, imamlarını, cem evlerinin hocalarını toplayacağım buraya, burada konuşacağım bütün bunları” ifadelerini kullanarak, plan çıkmazsa İBB’yi halka şikayet edeceğinin işaretini verdi.

Dere Yataklarındaki Mağduriyetleri Birlikte Çözelim

Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki dere yataklarında evleri olanların kendisine gelerek, yıkım kararları ile ilgili mağduriyetlerini dile getirdiklerini söyleyen Başkan İlgezdi, “Daha önce yıkım kararı vardı. Rica ettik, bir süre ertelendi; yıkımlar durdu. Şimdi yıkıyorlar. Benim yapacak bir şeyim yok. Arkadaşlarımız gelmişler buraya. Ben size göndereyim. Sizlerde, bizlerde yardımcı olalım bu arkadaşlarımıza. Sorunu birlikte çözelim. Sonuçta bu insanlar mağdur. Doğrusu, olması gereken dere yataklarının kalkması” dedi.

Yeni Çamlıca’nın Tapu Sorunu İçin Komisyon Kuruldu

Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclisi Üyesi İsmail Levent’e “Yeni Çamlıca’nın tapu sorununun seninle birlikte çözeceğiz” diyen Battal İlgezdi, bölge ile ilgili üyelerle CHP Gurup Toplantı Odasında yaptığı toplantıda, komisyon kurularak; çözüm çalışmalarına başlanması kararının alınmasına öncülük yaptı. Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata başkanlığında İsmail Levent, Merdan Özer, İnan Bektaş ve Meryem Gülşen Atlı üyeliklerinden oluşan komisyonun kurularak ,Yeni Çamlıca Mahallesi’ndeki tapu sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapması kararlaştırıldı.

Toplantı sonrası; Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve kızları Turnam ile birlikte meclis üyelerinin de olduğu gurup Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata’nın odasında bir süre sohbet etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.